Els clubs de natació estudien parar les competicions estatals

Aquesta tarda tenen una reunió on es valorarà la continuïtat de les lligues de waterpolo i els campionats de natació

Els clubs de natació catalans estudien la possibilitat d'aturar competicions d’àmbit estatal si segueixen tancats. En el cas del waterpolo el Centre Natació Mataró ha jugat dos partits aquesta temporada mentre el masculí encara no l’ha començat, i està per veure si ho podrà fer. De fet des de dijous no entrenen a les instal·lacions. Com els nedadors que també estan en preparació del campionat estatal d’aquest mes de novembre.

Les noves restriccions engegades el divendres no permeten als recintes esportius obrir les seves portes. Entre ells els clubs de natació que no poden obrir pel seu gruix de massa social. En canvi tenen el permís de fer-ho per acollir entrenaments d’equips que estiguin participant en competicions estatals. Aquesta situació, en el cas del Centre Natació Mataró, els permetria acollir sessions preparatòries de l’equip de natació de cara al campionat d’Espanya i també els entrenaments dels dos equips de waterpolo.

Però els clubs, conscients que es deuen a la seva massa social, no veuen amb bons ulls posar privilegis en els equips de competició en detriment dels seus socis. Avui, però, el club ha obert les portes pel servei que presten als centres escolars.

Clubs com el Centre Natació Mataró ja van viure en primera persona el tancament del mes de març, que els va fer baixar la seva massa social, i en  conseqüència la seva principal font d’ingressos. En el cas mataroní xifren la davallada d’abonats en prop del miler.

De fet la setmana passada el club explicava de forma virtual la situació de l’entitat després del primer tancament. A hores d’ara amb la instal·lació tancada, resten a l’espera d’arribar a un acord ambla resta d’entitats per saber com han d’actuar. En una reunió que tindrà lloc avui a les 5 de la tarda