×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El Territori Special Olympics arribarà a Mataró el 2021

Durant la pandèmia del coronavirus, la ciutat de Mataró ha deixat de celebrar diversos actes esportius, com l'arribada d'una de les etapes de la Volta Catalunya, o la pròpia Nit de l'Esport, que s'hauria d'haver celebrat el divendres 13 de març. Una d'elles, i que no es va arribar a anunciar la seva daTa era la jornada Territori Special Olympics, que tenia Mataró i Granollers com a seus i que s'hagués hagut de celebrar a finals del mes de maig. La intenció de l'Ajuntaments i de Special Olympics Catalunya és que la seva celebració es posposi per l'any 2021. A l'aire quedaria ara la celebració d'uns Jocs Special amb doble seu, Mataró i Granollers l'any 2022.
Mataró ha estat una ciutat que darrerament ha allargat la mà a l'esport adaptat. Ho ha fet creant jornades d'esport adaptat, recolzant a les entitats que han sorgit, com el club FEM que just acaba de celebrar el seu desè aniversari, o sent també escenari, per exemple, del pas de la flama Special Olympics el 2018, els dies previs a la celebració dels Special a Andorra i La Seu d'Urgell.

Va ser el mateix 2018 quan l'Ajuntament va fer oficial, mitjançant un ple que Mataró estudiaria la possibilitat de ser seu d'uns Jocs Special Olympics. Unes converses on també s'hi va unir Granollers, per tal que les dues ciutats en fossin seu per l'edició del 2022.
Un dels passos previs per fer realitat aquest esdeveniment era poder acollir un Territori Special, una versió reduïda dels Jocs. Escoltem la regidora d'esports de l'Ajuntament de Mataró, Beatriz Delgado.
Una jornada d'aquestes característiques es fa en un cap de setmana, i en diverses disciplines. En el cas de la ciutat de Mataró les 4 disciplines escollides eren la vela, la gimnàstica artística i rítmica, el bàsquet i el futbol 7. Amb un total de 300 esportistes més els seus acompanyants.

La feina de preparació d'aquest campionat ve de lluny i les converses s'allarguen des de fa uns anys. De fet, Marina Gómez, president d'Acell ja havia explicat a Mataró Audiovisual a finals del 2018 les opcions de Mataró com a seu dels propers Jocs Special i alhora també explicava per què s'organitzava prèviament a la capital del Maresme una jornada de Territori Special.

Tot i que l'actual situació deixa entreveure que s'haurà de tornar a estudiar la viabilitat econòmica d'acollir uns Jocs, el consistori mataroní i també Special Olympics ja han explicat que treballen en la celebració del Territori Special de cara al 2021.