El repte de fer l’Ocean Seven en el punt de mira

Jeremies Mateo, nadador adaptat del CN Mataró, s’ha proposat fer les 7 travesses més importants del món

L’atleta del CN Mataró forma part del projecte B-Swim. El 14 d’abril es van complir 8 anys d’un accident que va tenir als Alps i que li van ocasionar un politraumatisme i un traumatisme cranioencefàlic. Des d’aleshores s’ha centrat en la seva família i en l’esport, concretament la natació en aigües obertes, però també està focalitzat en donar visibilitat a les persones amb discapacitats i en recordar la memòria d’en Salvi, company seu que va morir després de la caiguda de 150 metres que van patir a la muntanya.

Després de l’accident el Jeremies va iniciar-se en la natació d’aigües obertes i actualment té un repte al davant: ser la primera persona amb una discapacitat en completar la Ocean Seven. Les 7 travesses consten en creuar l’estret de Gibraltar, el canal de la Mànega, el mar del Nord, l’estret de Tsugaru, l’estret de Cook, el canal de Catalina i el canal de Molokai. La dificultat és altíssima, però el nadador del CN Mataró té clar quins són els seus objectius.

En Jeremies ja ha completat 1 dels 7 reptes que té al davant: completar l’estret de Gibraltar. De cara al 2024 s’està preparant per recòrrer el canal de la Mànega i en el 2025 fer l’estret de Tsugaru al Japó.