El RC Mataró, amb la voluntat de renèixer

El club no passa pels millors moments. Amb Omar Miniño vol renèixer aprofitant les bases

La creació del Rugby Club Mataró es remunta al 2008, quan un grup d'amics complia el somni de tenir a la capital del Maresme un club d'un esport sense tradició a la ciutat. Dos anys després s'inscriuen a la Federació Catalana, i comencen a jugar al Municipal del Camí del Mig, coincidint amb la seva rehabilitació.

Anteriorment, havien entrenat a la platja o al costat de les pistes d'atletisme.

Un esport on hi ha hagut noms destacats, un dels primers el d'Alfonso Salvador, que va permetre a l'equip fer un salt de qualitat arribant el primer ascens.

Fins a l'arribada de la Covid, la feina va ser notòria. El club va crear un equip femení i un filial masculí. A més de consolidar la base, amb un treball fort a les escoles.

L'arribada de la pandèmia, però, va ser un cop massa fort pel club.

Omar Miniño, president RC Mataró Vam arribar a tenir primer i segon equip amsculí i un equip de noies consolidat. Tot previa a pandèmia. Hem de treballar per seguir a aquest punt i seguir endacant. Sempre consolidant l'equip a Mataró i donant-nos a conèixer

Omar Miniño és el president de l'entitat des de fa un parell de mesos. Un cub que ha quedat tocat per la pandèmia, que ha de competir amb l'ajuda del Rugby Badalona per poder formar un equip masculí. La situació no és bona i s'ha de tornar a remar per recuperar el que tenien.

Omar Miniño, president RC Mataró Ara mateix et diria que per culpa de la pandèmia estem com el grup d'amics de l'inici. Molta gent ha deixat de jugar i ja no ha tornat. Però tenim les bases, que ja estan fetes, i hem de promocionar-lo com ho van fer ells.

Ara mateix no arriben a la trentena de jugadors. En un club on han passat prop de 600 persones durant els darrers anys. Recuperar la gent que s'ha desvinculat o iniciar el jovent a través de formació a les escoles pot ser un camí per ampliar la massa social.

Omar Miniño, president RC Mataró Anem a les escoles per explicar com funciona l'esport i els hi fem una petita classe, amb pilota i sacs

Si ets un dels que has vist les imatges i encara t'ho estàs pensant, l'Omar té un missatge per tu!

Omar Miniño, president RC Mataró Que la gent vingui a passar-ho bé. Vine a provar rugby!