El Quadis jugarà a casa la segona fase de l'Eurocup

Aquest migdia hem conegut el resultat del sorteig de la segona fase classificatòria de l’Euro Cup. I la LEN ha atorgat la organització d’un dels dos grups a l’entitat mataronina, que organitzarà la competició entre el 27 i el 29 de setembre, i a més ho podrà fer al complex esportiu Joan Serra, a la piscina descoberta del passeig marítim. I és que la LEN permet jugar en piscines descobertes fins el mes d’octubre.
Pel que fa al calendari, els mataronins s’havien de creuar en aquesta segona ronda amb dos equips primers classificats i aquests han estat el totpoderós Eger d’Hongria i el Montpelier francès. I l’altre equip és un segon classificat. En aquest cas el Nuasi Le Sec (del costat de París) que va quedar segon del grup C per darrera del Miskolc hongarès. De fet a l’equip parisenc hi ha vells coneguts del waterpolo mataroní.  Per una banda Marzouki, el francès que va militar a l’entitat mataronina, sense pena ni glòria, Quentin Blary, germà de l’ex boya del Centre Natació Mataró, Romain Blary, o el golejador francès amb passat a la lliga espanyola Mathie Peison. Pel que fa als primers de grup, només per aquest fet ja són clars aspirants a poder ocupar les primeres dues places, que donen accés a seguir vius en competició europea.

Una de les coses positives que té organitzar una fase és el fet de poder comptar amb el suport del públic, un fet que NO s’ha observat aquest cap de setmana a Split, però que en canvi al complex esportiu Joan Serra segur que estarà ple fins la bandera, només amb els jugadors de la pedrera. A més el club organitzador pot fer i desfer en el calendari de partits, i per tant està a la seva mà decidir contra qui vol obrir i tancar la competició, si ho vol fer abans o després dels seus rivals, etc. Un aspecte que tampoc va saber jugar gaire bé el Mornar Split. L’altre grup, on hi haurà el Mediterrani, enfrontarà els del barri de Sants amb el Miskolk d’Hongria, l’Ortigia italià i el Sibekic de Croàcia, que de fet serà l’organitzador de la competició. Per tant el Medi que haurà de tornar a terres croates 15 dies després.