El projecte 'De Mataró a Tokio' comença a caminar

A la iniciativa hi participen una trentena d'escoles amb 13 mil alumnes. L'objectiu fer activitat esportiva per completar els quilòmetres que separen Mataró de Tokio.

Aquesta setmana ha començat el camí que portarà la capital del Maresme als propers jocs Olímpics. “De Mataró a Tokio” és una iniciativa que ha tirat endavant el Grup de Treball de Professors d’Educació Física i el Consell Esportiu del Maresme, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Pla Educatiu d’Entorn.

En total més de 13.000 alumnes de vint-i-vuit escoles de Mataró, participaran durant 7 setmanes en la suma de quilòmetres per complir amb l’objectiu. Cada setmana, quatre figures de la Laia l’Arquera aniran a quatre escoles i instituts diferents de la capital del Maresme. I durant aquells dies els centres prepararan diverses activitats per promocionar l’esport des de les diferents matèries i alhora practicant activitat física per fer pujar el comptador de quilòmetres. 

En aquest sentit des de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Mataró, es vol remarcar la importància que ha de tenir l’esport en el procés educatiu dels nens i nenes de les escoles i instituts.

A banda de l’escola IE Mar Mediterrania, ahir també l'escola Germanes Bertomeu, l’escola Meritxell, i l’Institut Thos i Codina van rebre la seva Laia, i per tant el comptador ha començat a contar. L’objectiu és que un cop completat els quilòmetres, l’esportista escollida, en aquest cas la waterpolista Marta Bach, porti la Laia fins l’estadi olímpic de Tokio, durant la cerimònia d’obertura dels Jocs.

Està previst, sempre que la situació de pandèmia i l’agenda de la Marta Bach ho permeti que la iniciativa acabi amb una cerimònia de cloenda. Vista, però, la resposta de tots els implicats, el que no es descarta és que la proposta es repeteix-hi en un futur. I de fet ja han estat diversos els Consell Esportius d’altres comarques que s’han interessat en poder agafar la idea i portar-la cap al seu territori.