El mataroní Roger Boixet i el repte de l'Atlàntic

L'esportista vol creuar l'oceà i visibilitzar la Síndrome 22q11

En Roger Boixet és un mataroní de 19 anys que té un somni, el de poder creuar l'Atlàntic a vela. Un repte que té a més a més una doble finalitat, la de visibilitzar la Síndrome 22q11.  Boixet, sorgit de l'Escola de Vela Mataró, actualment practica la vela a El Masnou.

Per poder-lo completar, necessita una embarcació. Aquesta puja als 40.000 euros, que espera obtenir-los de dues formes. Una d'elles, a través d'sponsors que ja està buscant i l'altra és mitjançant la plataforma Where is the limit, que beca projectes similars i on actualment ja acumula més de 1.800 vots. La síndrome 22q11 és una anomalia cromosòmica que afecta genèticament el gen 22. Això passa per una malformació congènita a través d'un quadre clínic. Afecta al sistema cardíac, té anomalies al paladar, la concentració, la força muscular i provoca dislèxia i TDA.

Boixet va ser premiat a la Nit de l'Esport a la seva trajectoria en el món de l'esport adaptat. La regata oceànica que ara vol fer, anomenada Mini Transat, creua l'Atlàntic en 4.000 milles nàutiques i la fan uns 80 regatistes. Arrenca a Les Sables d'Olonne fins a Santa Cruz de Palma en la primera etapa i acaba a Saint-François. Boixet s'ha marcat el 2023 per poder completar aquest repte personal.

Tags: