El 'Mataró s'enlaira' també tindrà actes esportius

Una de les potes importants de la Festa Major de Mataró ha estat sempre la seva part esportiva. Sense Santes però, les Santes Esportives també han buscat readapatar-se a la situació. L'any passat es van portar a terme més d'una trentena d'actes esportius, la majoria previs a la festa major. Dos d'ells ja son històrics, com la Travessa amb 28 edicions, i la Cursa que aquest 2021 havia de fer 42 edicions. Tot i que no seran ni la "Travessa nedant al port" ni la "Cursa de les Santes", seguiran sent les protagonistes esportives del programa d'actes del "Mataró s'enlaira".

L'Ajuntament de Mataró ha confirmat que la ciutat tindrà aquest 2020 dos dels seus esdeveniments esportius característics de finals de juliol, i de la Festa Major de les Santes. El festival "Mataró s'enlaira" tindrà, doncs, la seva part esportiva. La regidora d'esports Beatriz Delgado ho ha confirmat a l'entrevista d'aquesta setmana del programa d'esports Carnet Esportiu, de Mataró Audiovisual.

Les dues activitats es farien dins el calendari del festival, entre el 25 i el 27 de juliol,i com explica la regidora, sempre adaptades a la situació del moment, i sempre que aquesta ho permeti. La Travessa compliria aquest any 29 edicions, no sempre consecutives, perquè les edicions del 2013 i del 2016 es van haver de suspendre. Aquest cop no se suspèn, però sí que s'adaptarà a les mesures per prevenir la propagació del coronavirus. La direcció d'esports de l'Ajuntament de Mataró, està estudiant, doncs, la manera idònia de mantenir les distàncies. L'any passat hi van participar 125 persones.

En el cas de la cursa popular, la participació de l'any passat va ser més notòria. De fet els més de 2.500 atletes inscrits en l'edició passada va representar el rècord d'una prova que té 41 edicions a les seves espatlles. És precisament per la situació extraordinària que estem vivint que, ajuntament i entitats que habitualment organitzen els actes, han decidit fer una pausa en la seva organització.

L'any passat durant més de tres setmanes, dinou dies en concret, es van realitzar un total de 34 activitats, de caràcter ben diferent.