El Maresme es prepara per rebre l’Ironman més multitudinari del món

Aquest cap der setmana la comarca del Maresme torna a ser l’escenari d’una nova edició de la prova Ironman, la sisena sota la marca nord americana. En el triatló de llarga distància amb sortida i arribada des de Calella, els participants completen un circuit de 3mil800 metres nedant, 180 km en bicicleta per la entre Calella i Montgat ( majoritàriament per la Nacional II, però també per un tram de c-60) i una marató entre Calella i Santa Susanna.

Per aquest motiu la carretera N-II al seu pas pel Maresme quedarà tallada a la circulació durant 12 hores, entre dos quarts de set del matí i dos quarts de 7 de la tarda aproximadament, tot i que la Nacional II a Mataró es pugui obrir al voltant de les 5 de la tarda. En el tram de Mataró s’habilitarà un carril només en sentit Barcelona des de la rotonda de la Marinada de Llavaneres fins el carrer de Floridablanca,  entre la sortida del Cargol fins a l’avinguda de Jaume Recoder, i també a la Porta Laietana entre el camí Ral i l’accés a l’autopista C-31D. També es veurà afectada la C-60/B-40, perquè part del tram ciclista passa per aquesta autovia.

Aquestes afectacions, suposaran que diversos carrers de Mataró es vegin afectats per talls momentanis, així com els transports públics.

En aquest sentit l’estacionament de l’estació de Rodalies quedarà sense sortida, pel que s’ha de preveure enretirar el vehicle estacionat prèviament al tancament.

L’accés de vianants per creuar la carretera N-II a nivell es veurà interromput durant el transcurs dels ciclistes en els diferents punts, pel que s’haurà de cercar els passos subterranis.

I hi haurà afectacions a les parades de transport públic: en concret a la parada “Estació RENFE” costat mar que quedarà anul·lada. Només serà operativa la parada costat muntanya.

Totes les incidències a la capital del Maresme, aquí https://www.mataro.cat/ca/actualitat/avisos/afectaccio-al-transit-amb-mo...

A nivell esportiu, el belga Frederik Van Lierde és el clar favorit a guanyar l’edició d’aquest any, amb pocs noms destacats, com sol passar per disputar-se la setmana abans de la prova Mundial de Kona, a Hawai. El català Miquel Blanchart somia en poder repetir podi, i intentar agafar bitllet per l’edició 2020 del Mundial. A nivell femení la sueca Sara Svensk, campiona del món ITU de Llarga Distància en 2015, surt com una de les màximes faVORITES.

Una prova que amb 3 mil 800 esportistes és la prova més multitudinària del circuit Ironman del 2019. Un 40 per cent dels inscrits són debutants. D’entre tots els participants, Gran Bretanya és el país d’on provenen més esportistes que diumenge prendran la sortida, però cal destacar també els espanyols, segons a la llista, francesos i nord americans.