El Maresme acull el cinquè Ironman Barcelona

El matí de diumenge va portar aigua als 3 mil triatletes que van prendre la sortida de la cinquena edició de l'Ironman Barcelona. El Bike Parc ple de triatletes sota la pluja va ser la primera imatge de la prova més internacional a nivell català amb un 80 per cent d'esportistes arribats d'arreu del món. Passats 8 minuts de les 8 del matí feien la sortida els professionals masculins, dos minuts més tard les femenines i posteriorment la resta de forma esglaonada.

A nivell professional la cursa la va començar a dominar el suec Jesper Svensson a partir del tram ciclista. Però la lluita va ser ferotge en el tram de cursa a peu, quan l'alemany Franz Loeschke el va passar. La reacció del suec va arribar als 3 darrers quilòmetres per tornar a encapçalar la cursa i guanyar amb un temps de 8h05’65 i només 11 segons davant l'alemany. La tercera plaça se l'apuntava Miquel Blanchart amb una espectacular marató on va remuntar més de 20 posicions per acabar al tercer esglaó del podi, 8 minuts després que el vencedor.

En categoria femenina l'alemanya Laura Philip va fer el millor debut en distància Ironman, la tercera millor marca mundial de la franquicia i la millor en territori europeu, acabant la competició primera amb un temps de 8 hores 34 minuits i 57 segons. No va donar marge a les seves rivals, Hanna Maksimava i Yvone Van Vlerken, segona i tercera que van entrar a més de mitja hora de la campiona.

De fet amb Van Vlerken entrava just per davant d'un Jose Luis Cano del CN Mataró que va vèncer el grup d'edat de 50 a 54 anys amb un magnífic temps de 8 hores 58 minuts i 56 segons, i és que Cano havia sortit molt més enrera que les pro's femenines. Aquesta victòria en el grup d'edat de Cano l'hauria permès tenir el bitllet per Kona, per disputar a Hawai el campionat del Mon. Però el mataroní hi ha renunciat en el lliurement d'aquest mateix migdia. La raó que ha epxlicat a Mataró Audiovisual el propi Cano és que el seu company d'equip, Toni Noè, que també va aconseguir guanyar el seu grup d'edat, en el seu cas de més de 70 anys, va quedar desqualificat pels jutges, degut a una suposada targeta groga que l'obligava a parar un minut a l'àrea de càstig o penalty box. Tot i que el triomf de Noé de 72 anys va ser per més de 50 minuts respecte el segon classificat, i pel que sembla la targeta l'hauria retirat el propi jutge, Noé ha quedat desqualificat i sense bitllet per Kona on es porta a terme el campionat del Món.