El IX Open Les Santes de Billar tanca Les Santes Esportives

Àlex Pérez (CB Matadepera) guanya a Xavier Minguell (CB Barcelona) en una final ajustada

Ahir van acabar les Santes Esportives, que després de l'aturada de l'any passat, han tornat amb una vintena d'actes i amb la suspensió a darrera hora d'alguns dels esdeveniments, un d'ells la Cursa Popular.
La final del novè Open Les Santes de billar disputada ahir a la tarda a les instal·lacions del Club Billar Mataró no va decebre, i el número 1 del rànquing Xavier Minguell, billarista del Club Billar Barcelona, mesurava les seves forces amb Àlex Pérez, billarista del Club Billar Matadepera i que venia d'aconseguir proclamar-se campió de Catalunya a Tres Bandes davant d'Esteve Mata.
Dos noms que evidencien el nivell d'aquesta nova edició. Ells en parlaven just abans de començar la final.
 

Xavier Minguell, billarista CB Barcelona; "He jugat una mica irregular, però he tingut sort per arribar a la final."
 

Àlex Pérez, billarista CB Matadepera;  "El meu objectiu era passar de la ronda de setzens, i he aconseguit arribar a la final.

En dues setmanes seguides he competit al màxim nivell després de proclamar-me, la setmana passada, campió de Catalunya"
Una final que s'ha emportat per 2 a 0 el campió català, Àlex Pérez, després de completar 40 caramboles per 35 del seu rival Xavier Minguell, amb un total de 30 entrades.
Evidentment aquesta nova edició del torneig ha estat diferent d'altres edicions, amb menys participants, sense públic i amb mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Però el president del Club Billar Mataró Jordi Fradera destaca haver pogut fer la novena edició, després d'haver de suspendre l'Open l'any passat.
 

Jordi Fradera, president CB Mataró;  "Aquest any ha sigut difícil, però l'any passat ni això, perquè no ho vam poder organitzar. Però ja portem nou edicions i tenim experiència."
 

Un dels fets que ha fet baixar el nombre total de participants ha estat el del calendari. I és que per primer cop, i per culpa de la pandèmia, les competicions oficials que van començar amb el 2021 començat, han hagut d'estirar-se fins ben entrat el mes d'agost. En parlava ahir des de Mataró el president de la Federació Catalana de Billar, Xavier Fonellosa.
 

Xavier Fonallosa, president Federació Catalana Billar;  "Històricament mai hem jugat a l'agost, però la pandèmia ens hi ha obligat. Hem hagut de concentrar molts campionats entre juliol i agost"
 

I és que als billaristes encara els hi queda una setmana més de competició. Cartagena acull el proper cap de setmana, de divendres a diumenge, la Fase final de la lliga espanyola de 1a divisió, amb els millors clubs del moment, entre ells també el Club Billar Mataró.