El futbol català també abaixa el teló de la temporada

La Federació Catalana de Bàsquet i ara, la de futbol. Totes les competicions, des de 1a Catalana fins al futbol de formació veuen acabades les temporades. Una decisions que arriben del bracet amb la recomanació de la Generalitat de donar per acabades les lligues esportives.

Sense més futbol català aquesta temporada. És la decisió presa per la Federació Catalana, que s’ha vist resignada a no poder reprendre el curs, vista la progressió del confinament. Una decisió que prenia ahir dijous, un dels primers a parlar-ne va ser el vicepresident esportiu, Jordi Bonet.

Ara hi haurà un procés de consulta als clubs, per saber què en pensen i com els pot afectar. Però aquesta pot ser una decisió poc imparcial que no es vegi igual a totes les cases. Així opina l’entrenador del CE Mataró, Raul Monroy, qui pensa que qui ha de determinar què passa i com queda tot és la pròpia federació. Com en d’altres lligues, el punt principalment delicat és determinar qui baixa. L’altre, menys dramàtic, és el dels ascensos. En el cas de la 1a Catalana el Girona B era el clar líder quasi sense opcions de perdre el seu lloc. Per Monroy, una decisió salomònica seria validar els resultats de la 1a volta i anul·lar els de la segona, no finalitzada i amb disparitat de partits entre uns i altres.

Bonet ha assegurat, per la seva part, que hi podria haver ascensos, ja que quedaran vacants a la 3a Divisió i per tant es podria validar part del curs. També es veuen afectats, en aquesta decisió, els clubs mataronins a la Segona Catalana. Pel Cirera, aquesta aturada els va arribar quan millor estaven. Mentre el Cirera es troba en zona tranquil·la, el Molinos és qui més atenció pararà en les properes decisions que prengui la federació.