El futbol català es reestructura pel curs 2020/2021

Per evitar problemes amb possibles rebrots durant la temporada vinent la Federació Catalana de Futbol ha reorganitzat les categories territorials, agrupant els equips per zones territorials. Unes competicions que en el cas de la 1a i la 2a Catalana donaran inici el primer cap de setmana d'octubre.

La Primera Catalana és una de les categories que la Federació Catalana de Futbol ha decidit reorganitzar de cara a la temporada 2020/2021, per tal d'evitar problemes per possibles rebrots de la Covid-19 que puguin aparèixer durant la temporada.
La decisió ha estat agrupar els clubs per proximitat territorial. En el cas de la màxima divisió catalana el Club Esportiu Mataró ha quedat enquadrat juntament amb 9 equips més en el subgrup B del grup 1 de Primera Catalana. Cap dels rivals serà maresmenc perquè no hi ha més representants de la comarca. En aquest subgrup B també hi trobarem la Guineueta i el Júpiter de Barcelona, Les Franqueses, Mollet i Parets del Vallès Oriental, Rubí, Sabadell Nord i Sant Cugat del Vallès occidental més el Llefià de Badalona, que compartiran grup per mirar d'obtenir bitllet per la 3a Divisió. Un camí que passa per finalitzar aquesta 1a fase entre els 4 primers. De fer-ho jugarien una segona fase amb els 4 primers de l'altre subgrup. Si queden fores dels 4 primers llocs jugaran una fase de descens amb els equips de l'altre subgrup.
Per aquest campionat, com que la temporada comença tard, s'han previst jornades pel Pont de la Puríssima o per Carnestoltes, dates on habitualment s'aturava la competició.
A la Segona Catalana el Grup 2 ha estat dividit en dos subgrups, d'11 equips cadascun. El subgrup A serà pràcticament 100x100 maresmenc i per tant és on hi haurà els dos equips mataronins, Molinos i Cirera. Només Gramenet i Molletense seran els clubs de fora de la comarca que participaran d'una competició que donarà inici el cap e setmana del 3 i 4 d'octubre. Els 3 primers passaran a jugar la fase d'ascens els 3 primers de l'altre subgrup dins el grup 2 de 2a Catalana. De 4t a l'onzè jugaran la fase de permanència dividits en 4 subgrups, repartits per classificació.
El Molinos, recordem que ha mantingut la categoria tot i que va tancar la darrera temporada en zona de descens. La suspensió de la competició va acabar salvant a l'equip que seguirà dirigit per Juanjo Palma. El Cirera amb 33 punts ocupava la 10a plaça en el moment de la suspensió. Val a dir que dels propers rivals dels mataronins només el Sant Pol i el Masnou van aconseguir acabar entre els 5 primers llocs.