El Dakar més peruà també tindrà presència maresmenca

La història de l'arribada del maresmenc Oriol Mena al Dakar és digne d'escoltar. De guanyar-ho tot en el món de l'Enduro (sent 12 vegades campió espanyol, 1 vegada campió del món o en una altra ocasió sots campió mundial) a trobar-se amb una inscripció en el seu primer ralli però a darrera hora sense equip per participar-hi. La sort i les coneixences el van permetre competir, i guanyar una etapa. Allà va cridar l'atenció del seu actual equip, el Hero Motor Sport, que no va dubtar en oferir-li la possibilitat de debutar l'any passat en un Dakar. La resposta de Mena va ser una setena plaça a la general i el primer lloc en debutants. Una fita que li posa pressió per la seva segona participació.

L'any passat va competir amb el model vell de la Hero, però aquest any sortirà a competir amb un model nou i millorat per la ocasió. Uns mesos intensos que han permès a la moto i a ell estar al 100x100 per aquest nou repte.

Mena no serà l'únic maresmenc. També hi serà Joan Pedrero. El canetenc sumarà el seu 11è Dakar. En una edició que tindrà Perú com a únic protagonista i on la sorra i les dunes seran les protagonistes.

10 dies de Dakar amb etapes llargues, i on els pilots no podran córrer massa. S'espera una mitjana d'uns 55 / 60 km x hora. Lima serà dilluns vinent, escenari de la sortida, i el 17 de gener també acollirà els pilots que arribin.