El CT Mataró aconsegueix el sotscampionat Català júnior femení

Les mataronines, amb tres jugadores de categoria cadet, van perdre la final contra el Laietà

Un matí qualsevol, a les instal·lacions del Tennis Mataró, s’entren la Aya El Marrasse, la Martina Kui, la Iria Portaña i la Ruth Roura. Ho fan a les ordres del seu capità Oriol Hernández, després d’aconseguir quedar sotscampiones de Catalunya júnior.

Una fita assolida contra pronòstic dels entesos, però creient-hi molt des de dins l’equip. Un equip que va creure encara més després de passar la 1a eliminatòria, decidida en els dobles, i davant un rival superior. E de la 1a ronda i els de totes, fins arribar a la final. En parla el capità de l’equip, Oriol Hernández.

A partir d'allà vam anar passant eliminatories i ens vam plantara la final tot i no ser favorites. Vam operdre 4 a 0 contra el Laietà, un rival molt fort, tot i que vam disputar tots els partits.

Per tal d’assolir aquest sots campionat, el tècnic creu que la clau de l’èxit del seu equip és que no hi ha cap nom que sobresurti i per tant entre la número 1 i la número 4 hi ha poques diferències i poden aconseguir en tots els partits una victòria. Ho explica una de les jugadores, Martina Kui.

Com ha dit l'Oriol, pot ser que a un club l'1 i la 2 juguin molt bé, però hi ha desnivell amb la 3 i la 4. En canvi, aquí, estem molt equilibrades les quatre, i per tant podem assegurar més punts.

Sense maldecaps amb la Covid, i amb bons entrenaments al darrera han aconseguit un èxit que per la majoria d’elles s’aconsegueix sent cadets. I per tant això farà que ara l’equip sigui el favorit en el campionat català de la categoria. Lluny de posar-se etiquetes i pressió les jugadores eviten parlar de favorites. En parlaven a Mataró Audiovisual la Martina Kui i la Iria Portaña.

Intentarem fer un bon paper, lluitar i intentar arribar a la final. Potser som favorites, però s'ha de lluitar com sempre.

Exacte. No tenim res regalat. Hi ha equips amb bones jugadores cadet, ens trobarem amb rivals que hem jugat en júniors, però no som favorites perquè hi ha molt bones jugadores en aquesta categoria.

L’Ayra, la jugadora júnior, no jugarà aquest campionat cadet, però els seus reptes es focalitzen en el repte d’aprofitar una beca als Estats Units, on a partir dels mes de gener compaginarà estudis a la Universitat i Tennis