El CNM Adaptat, preparat per als World Games

Sant Cugat acull els Jocs Mundials per a persones amb paràlisi cerebral o en anglès els World Games. La competició va començar ahir amb la cerimònia inaugural, i a hores d'ara ja s'estan disputant els primers enfrontaments d'una competició que acabarà el dissabte 11 d'agost.

Els World Games, que es disputen per primer cop a Catalunya, compten amb 6 modalitats paralímpiques: atletisme, futbol, boccia, race running, eslàlom en cadira de rodes i natació. Precisament en aquesta última disciplina hi participen en Mark Castro i en Daniel Ferrer, nedadors del Centre Natació Mataró que valoren com han viscut els dies previs a la competició. Tots dos nedadors competiran a partir del dia 10. Mark Castro debutarà en la modalitat de 200 metres estils i Daniel Ferrer ho farà en els 50 metres esquenes.

Segons Maria Folgado, entrenadora del Centre Natació Mataró i de la selecció espanyola, els atletes paralímpics no tenen l'oportunitat de tenir grans referents dins la societat. Per aquest motiu, valora positivament la celebració dels World Games. La competició és també especialment important perquè les marques aconseguides són oficials i vàlides per classificar-se per esdeveniments més importants com els Jocs Paralímpics o la Commonwealth Games.

Informa: À.Andrés