El CN Mataró de natació tanca la temporada i acomiada Joan Giralt

El tècnic de la secció de natació ha estat acomiadat després de 5 anys vinculat a l’entitat

La secció de natació del Centre Natació Mataró ha tancat, aquest cap de setmana, la temporada de campionats domèstics. Ho ha fet participant en el Campionat d’Espanya Júnior i Absolut de Sabadell, i aconseguint acabar a la vuitena posició a la classificació per clubs.

Un campionat on han destacat noms com el de Pol Martínez, sots campió júnior en 50 i 100 braça o el quart lloc, també en categoria júnior, de la jove Audrey Varet en 400 lliures. Clàudia Giralt, Jan Giralt o Guillem Pujol (en plena preparació pels Europeus) van ser altres dels noms que han aconseguit situar la seva marca entre les 8 millors marques estatals, en un campionat disputat en format Open, i per tant obert a esportistes estrangers.

Destitució del tècnic

Sense cap mena de dubte, però, la notícia que ha marcat el campionat ha estat l’acomiadament del fins ara tècnic i responsable de l’entitat, Joan Giralt. El barceloní ha explicat a tvmataró que aquest dilluns, menys de 48 hores abans de començar l'Estatal, rebia la notificació per part del president, Francesc Casabella, i la responsable de natació, Eva Viciano, que era acomiadat del seu lloc de treball. L'acomiadament, però es faria efectiu un cop passat el campionat Estatal. Els motius .

Fa cinc anys, Joan Giralt va arribar per fer-se carrer del primer equip, compaginant tasques amb l’aleshores primer entrenador, Sergi Garcia. Just un any després es va fer el relleu, i Giralt va passar a agafar les regnes de primer equip, amb Garcia fent-se càrrec dels nedadors i nedadores de llarga distància, que tants bons resultats havien donat. Finalment, el juliol de 2020, Garcia seria acomiadat del club, com ha passat ara amb Giralt, per la porta del darrera.

Un dels aspectes destacats de paper de Joan Garcia i tot el cos tècnic de la secció és haver anat treien noms de joves valors que pugen als podis dels campionats de les seves categories, així com posar els equips, des dels base fins als absoluts entre els clubs més destacats a nivell català i estatal.