El CN Mataró ja coneix el camí per fer història a Europa

Les mataronines jugaran la primera fase el primer cap de setmana de febrer a Verona i contra les amfitriones, el Mediterrani, el Kirishi i el Ferencvaros

El Centre Natació Mataró ja sap el camí a seguir en competició europea. Ahir es va fer el sorteig de la Champions femenins i les mataronines estan enquadrades en un grup de 5 equips amb només dos bitllets pels quarts de final. Mataró, Mediterrani i Kirishi presenten ferma candidatura a ser a quarts.

Era una incògnita saber com seria la competició europea de clubs femenins de waterpolo. Fa pocs dies escoltàvem a Dani Ballart, el tècnic del Centre Natació Mataró, parlar dels dubtes que tenia tothom sobre el format i els equips que hi prendrien part. Doncs la LEN, el màxim organisme federatiu europeu, ha confirmat una única fase de grups, que es disputarà el primer cap de setmana del mes de febrer. Amb la participació de 19 equips, 4 d'ells de cada una de les màximes divisions europees, les lligues espanyola, hongaresa i italiana, dos representants de les lligues grega, russa i francesa i un únic representant de la lliga alemanya.
19 equips repartits en 4 grups, on només es classifiquen els dos primers classificats per passar a la ronda de quarts de final.
En el cas del Centre, el seu grup és el B, i el formen, a part del Mataró, el Kinef Kirishi, el Mediterrani, el Ferencvaros i el Verona, com a amfitrió. Dani Ballart l'ha descrit com el grup de la mort.

La resta de grups son:
-El grup A que es jugarà a Budapest i que jugaran Orizzonte, UVSE, Lilla, Uralochka i Sant Andreu
-El grup C que es jugarà a Roma  i on hi participaran l'Olympiacos, el Niça, el Zuglo, el Pàdua i l'amfitrió, el SIS Roma.
-Finalment el grup D tindrà Berlín com a seu, i serà l'únic grup de 4 equips. El conformen el Sabadell, el Dunaujvaros, el Vouliagmeni i l'amfitrió, l'Spandau 04 Berlín.

La competició arribarà el primer cap de setmana de febrer. 3 setmanes abans els equips ja podran preparar aquesta primera fase, després que les seves jugadores internacionals hagin estat amb les seves respectives seleccions. La feina de Ballart i el cos tècnic serà poder rejuntar l'equip i estar a punt per una fase molt exigent.

La temporada passada les mataronines van caure en segona ronda de la competició, després de patir, ja, en primera ronda. L'objectiu, aquesta temporada, és millorar la posició i sobretot les sensacions de la darrera experiència.