El CN Mataró farà un ERTO als esportistes professionals

CN Mataró

Amb l'activitat esportiva aturada, el primer pas que ha hagut de fer el Centre Natació Mataró és demanar un ERTO per tots els esportistes professionals de les seccions de waterpolo, natació i tenis taula, una petició argumentada per la suspensió indefinida de competicions i la impossibilitat d'entrenar en condicions. L'entitat ja ha explicat que complementarà, sempre que sigui possible, les prestacions dels treballadors per tal que percebin el 100% de la seva retribució.

El club no descarta ampliar aquest ERTO a més membres de la seva plantilla si la situació s'allarga en el temps. Durant aquest període de temps l'entitat ha vist com perdia ingressos habituals, com cursets, estades de clubs estrangers o les classes de pagament.

Per intentar mantenir-se econòmicament estable el club confia i apel·la a la solidaritat del soci. Això el permetrà poder mantenir la instal·lació en funcionament, tot i que tancada al públic, fins a nova ordre. I és que malgrat reduir despeses com neteja, energia o socorristes, el club té despeses estructurals indispensables per la seva sostenibilitat.

En un document de respostes a preguntes freqüents i que el club ha enviat aquesta setmana als socis, s'explica que en tractar-se d'un club esportiu les quotes no estan lligades a l'ús de la instal·lació, sinó al sosteniment del projecte social i esportiu que desenvolupa, al seu patrimoni i a les instal·lacions, en aquest cas de propietat.

L'entitat vol diferenciar-se així dels equipaments esportius privats, i ha explicat que en tractar-se d'un club esportiu sense afany de lucre no es regeixen pel Codi de Consum de Catalunya.