El Club Esportiu FEM, amb ganes de desaparèixer

Des del Club Esportiu Fem Esport Mataró es treballa perquè l'esport adaptat estigui vinculat als clubs esportius

El desembre de 2009 naixia el club esportiu FEM esport Mataró. Una entitat que buscava ser el referent a la capital del maresme en l'àmbit esportiu per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Van iniciar-ho una desena de famílies d'usuaris de la Fundació El Maresme. Tot i  ser una entitat privada sense afany de lucre, treballa de la mà de la pròpia Fundació. A 2022 ja hi ha 4 disciplines esportives i una seixantena d'esportistes.

Dèlia Pont, president club esportiu FEM. "El Club FEM és una entitat privada, que neix de familiars d’usuaris de Fundació El Maresme. Però estem vinculats amb ells. Es va començar dins els horaris dels tallers, però un grup de pares va decidir el desembre del 2009 que fos fora dels horaris. Es va fer amb boccia i bàsquet, sense pensar en el fet que podia créixer molt. Hem anat veient que els propis esportistes et demanen quin esport fer, i fer-ho com si fossin una extra escolar."

A banda de les 4 disciplines que organitza directament el club FEM, amb la col·laboració de la Unió Esportiva Mataró en bàsquet, els Lluïsos en atletisme, l'Esplanada en petanca i la Union Deportiva Cirera i l'Atlètic Mansou en futbol, hi ha clubs que ja gestionen directament la seva secció d'esport adaptat. És el cas de l'Iluro Hockey Club i el Joventut Handbol Mataró.

Un camí que per Dèlia Pont hauria de ser el futur de l'esport adaptat de la ciutat, salvant els inconvenients que es s'estan trobant pel camí. Fins al punt de no haver d'existir el propi club FEM.

Dèlia Pont, president club esportiu FEM.  "Jo penso que el dia que el club FEM no existeixi haurem guanyat. El que hauria de ser natural és que de la mateixa manera que hi ha categoria hi hagués la d’esport adaptat. Aleshores nosaltres no seríem necessaris. L’interès hi és per diversos lcubs, però això també passa per les Federacions, que això és el que passa menys. Tenim temps per recórrer. No tenim pressa. Volem que el pas es faci no com un favor sino com una cosa que ens afecta a tots."

Això sí, l'esport adaptat no s'escapa de les modes. I el Club Fem s'adapta i recolza les voluntats dels seus esportistes, que alhora són la seva principal carta de presentació per donar-se a conèixer.

Dèlia Pont, president club esportiu FEM.  El futbol femení del Barça, no saps la quantitat de noies que volen fer futbol. Cada any trobem gent que vol provar l’esport i cada vegada es van obrint més modalitats esportives que bans no hi eren. I que provin perquè és el que els hi va bé i els hi agrada.

El club d'esport adaptat de la ciutat té clar per on passa el seu futur, i quins són els passos a seguir.

Dèlia Pont, president club esportiu FEM. Aconseguir molta més gent faci esport, i que el faci perquè està convençut perquè és una eina bona per la condició física, i arribar  a un envelliment més actiu. I perquè és una manera d’inclusió  i és una manera de treball el normalitzar la pràctica esportiva. Aleshores  nosaltres ja no seríem tant necessaris.