El Ciutat de Mataró Enlleura't, construint des de la base

El club vol créixer des de la base i en especial en la línia femenina

Joan Serra és l'actual president del Ciutat de Mataró Enlleura't. Mentre mira com avancen les obres de remodelació de l'Eusebi Millan, en Joan repassa els inicis. Uns inicis gens fàcils, que van començar amb un descens.

El primer any vam tenir la desgràcia de baixar a 1a divisió. I també hi ha el canvi que jo agafo les regnes jo. L’antic president, en Gerard va al Barça, i en Paco vol estar però jo agafo la coordinació. Primer volíem ser sostenibles econòmicament, pujar equips i millorar la nostre imatge. I la darrera data destacada és quan jo agafo les regnes de la presidència.

La pujada del juvenil a divisió d'honor, l'ascens de la primera plantilla a 3a Divisió o l'equip femení jugant a la 2a B de futbol sala són moments claus per un club que el 2021, sortint encara de la pandèmia, va unir-se a l'associació esportiva Enlleura't

Alguns entrenadors entrenaven allà, alguns jugadors venien d’allà. Vam dir, fem-ho bé. Treballem als coles de Mataró amb ells, fomentant els Jocs Escolars perquè creiem que la base ha de ser allà.

La feina a fer no és poca. La pandèmia ha fet perdre una generació, i actualment el club no té juvenil.

Amb la Covid vam perdre molts jugadors. Vam deixar de tenir equip cadet, i aquesta temporada per això no tenim juvenil. Va haver gent que li va costar molt tornar. Però estem treballant molt bé el tema de la base, sobretot per l’acord amb l’Enlleura’t.

Actualment hi ha 7 equips federats. Com a dada curiosa, a dia d'avui cap d'ells coneix la derrota. I aquesta temporada compten amb 20 equips escolars, que fan pujar fins a uns 150 la xifra d'esportistes. Un dels punts a treballar és crear una línia femenina

L’any passat vam començar amb 7 nenes al setembre. I ara en tenim 20 de federades. És un gran canvi. I també ens agradaria pujar a 3a divisió, amb nois criats a la casa.

El club, però, és conscient que hi ha febleses i amenaces que poden interferir en aquest afany de poder créixer.

Estem a una ciutat que hi ha molt d’esport, molt de futbol i a sobre el futbol redueix camp perquè els nens juguin més. Òbviament tenim un cub molt fort a al ciutat, com és el Futsal Mataró. Però en aquest sentit ens ajudem. Però sobretot, els nens i nenes cada vegada tenen menys lloc per jugar al carrer.

A l'altra banda de la balança, el club té unes virtuts per poder-hi fer front.

La nostra avantatge és que som un club familiar, i creiem molt en el tema escolar. Treballem amb les famílies si això ens ajuda a que la gent ens conegui. Intentem entrenar persones i formem persones per la vida.