El camí de l'ascens per l'Advisoria Maresme

Les mataronines (16-10) s'enfrontaran a Baxi Ferrol (26-0) i Jairis Múrcia (17-9) buscant una única plaça per les semifinals

Després de la millor temporada a Lliga Femenina 2, l’Asdvisoria Maresme s’ha guanyat el dret a disputar una històrica fase final que les pot permetre, la temporada vinent, jugar a l’elit del bàsquet estatal femení. Una fase final que es jugarà a Leganés amb els 12 millors equips dels 3 grups, repartits en 4 grups de 3 equips cadascun.

La quarta plaça obtinguda durant la fase regular en el grup C, ha condicionat el sorteig i l’equip boetista s’ha vist emparellat amb el líder del grup A, el Baxi Ferrol, i el tercer classificat del grup B, el Jairis de Múrcia.

Les gallegues són un dels equips més en forma de tota la temporada. Com ha passat en el grup de l’Advisoria, el Ferrol ha sumat en el grup A 26 victòries en els 26 partits jugats i és un dels ferms aspirants a ser la temporada vinent equip de Lliga Femenina, on hi ha militat ja sis temporades. Precisament el Ferrol serà el primer rival de l’equip de Jordi Vizcaíno. Un Ferrol que coneix perfectament una de les actuals integrants de la plantilla Taronja, Mireia Vilà. La 10 de l’Advisoria va jugar-hi dues temporades; la 2013/2014 a Lliga Femenina 2 i la següent a Lliga Femenina, després d’aconseguir l’ascens. Dijous 8 d’abril serà el primer partit de la fase de grups, a partir de les 11 del matí.

El dia següent, a la mateixa hora, les mataronines jugaran contra el Jairis murcià. La temporada passa els dos equips es van enfrontar en lliga regular, amb dues victòries per l’equip murcià. Un equip que, com les mataronines, estava acostumat a jugar per la permanència, però que aquesta temporada ha fet un salt de qualitat acabant tercer del grup B, amb el mateix balanç de victòries i derrotes que el segon classificat. I de fet, les murcianes, amb 17 victòries i 9 derrotes, han estat l’únic equip del Grup B que ha aconseguit guanyar el Leganés, líder del grup que en la darrera jornada va veure trencada la ratxa de 25 victòries consecutives.

Per aspirar a l’ascens, les boetistes necessitaran acabar primeres de grup per poder jugar les semifinals, i si passessin a la final serien un dels dos equips amb bitllet definitiu per la Lliga Femenina. Una gesta complicada, però, que esperen poder tirar endavant.