El bàsquet mataroní tanca el 2018

Aquest darrer cap de setmana ha estat l’últim de competició per la majoria dels principals equips de bàsquet de Mataró. Només l’Advisoria Boet jugarà el proper cap de setmana i ho tornarà a fer lluny de l’Eusebi Millan. A la lliga EBA els dos equips estan situats a la part mitja-alta de la categoria, mentre a Copa Catalunya no han acabat de trobar una línia regular de resultats.

A la lliga EBA de bàsquet, Mataró Feimat i Mataró Parc Boet han tancat l’any amb victòria en els seus dos darrers partits del 2018.
En el cas del Mataró Parc Boet els d’Alberto Peña estrenaven projecte, amb un equip completament nou, però amb un gran inici de campionat va ser una de les sorpreses del tram inicial, situant-se amb un balanç de 6 victòries i 2 derrotes. Després de 3 derrotes els boetistes han aconseguit refer-se guanyant a un equip de la part alta com és el Quart gironí. 

Si els boetistes han tancat l’any amb balanç positiu de 7 – 5, el Mataró Feimat ho ha fet amb un balanç de 8 victòries per 4 derrotes.
No ha estat tampoc un inici de temporada massa regular, tot i que les cinc victòries consecutives després de l’ensopegada inicial feien preveure una temporada estel•lar. Però a partir d’aquí les victòries s’han compaginat amb derrotes. Tot i això els unionistes tanquen el 2018 a la tercera plaça, i amb tot obert en el tram decisiu. 

Un dels aspectes negatius de l’inici de temporada pels dos equips han estat les lesions. Les lesions de jugadors com Juanola i Cabrera a les files grogues o Bartu Martínez a les taronges han minvat les expectatives dels dos equips en aquest tram inicial.

Si baixem una categoria, a la Copa Catalunya masculina, trobem al filial de la Unió Esportiva Mataró.

Un Grupo Marthe que ha necessitat un temps per adaptar-se a la nova categoria aconseguida la temporada passada. Una Copa Catalunya amb plantilles i pressupostos molts destacats. Amb un equip marcat per la joventut i per tenir jugadors criats a la pedrera unionista ha aconseguit agafar el ritme de partit i acabar el 2018 a la 7a plaça. 

Qui tampoc jugarà el proper cap de setmana és el primer equip femení de la Unió Esportiva Mataró. El Construtoni Ponce Mataró acaba l’any a la 6a plaça. Sense trobar el seu millor moment van necessitar tres jornades per sumar el primer triomf.