El 2020 també es queda sense Jocs Olímpics

Una olimpiada és un cicle de 4 anys. Va de Jocs Olímpics a Jocs Olímpics, però la olimpiada entre Rio i Japó serà de 5 anys i no de 4. Avui el COI ha decidit a instàncies de Japó, suspendre els Jocs de Tokio, per com a màxim l'estiu del 2021. Avui hem parlat amb mataronins i mataronines vinculats amb aquesta gran cita.

Feia dies que s’especulava amb la opció, i finalment avui s’ha conegut la decisió final. Els Jocs Olímpics de Tokio no es faran aquest estiu.

Un camí que va començar el passat diumenge quan el Comitè Olímpic Internacional va anunciar que obria un termini de quatre setmanes per decidir si ajornava els Jocs. Amb pressions i la petició del propi primer ministre nipó, Shinzo Abe, el COI ha decidit posposar la competició més important del món.

Una de les primeres federacions en pronunciar-se en contra de la disputa aquest any va ser la Federació Espanyola de Natació. El seu vicepresident, el mataroní Pere Robert, que acumula moltes experiències als Jocs Olímpics valorava avui la suspensió.

Però el que està clar és que aquest suspensió tindrà efectes col·laterals que impliquen a altres competicions, previstes, per exemple, l’estiu de l’any vinent.

Avui parlaven esportistes mataronines amb opcions de poder ser-hi o fins i tot ja amb bitllet també han explicat les seves sensacions. 

Els Jocs estaven previstos que es portessin a terme del 4 de juliol al 9 d’agost i els Paralímpics, del 25 d’agost al 9 de setembre.