'De Mataró a Tòquio' supera l'objectiu i suma 95.922 quilòmetres

Marta Bach culminarà el proper 23 de juliol el repte portant una Laia L'Arquera a l'estadi Olímpic de Tòquio

La iniciativa 'De Mataró a Tòquio' posa el seu punt i final amb un acte de cloenda al pavelló Euskadi. La trentena d’escoles que han participat del projecte ideat pel grup de treball de professors d’educació física i impulsat pel consell esportiu del Maresme no només ha complert amb l’objectiu de completar els 10 mil 385 quilòmetres que separen Mataró de Tòquio, sino que la xifra ha arribat als 95 mil 922 quilòmetres.

13 mil alumnes i les seves famílies de 28 escoles mataronines tenien el repte d’aconseguir arribar amb una sèrie d’activitats esportives a cobrir els  10 mil 385 quilòmetres que separen Mataró de Tòquio. Aquest era el principal objectiu del projecte “De Mataró a Tòquio” ideat pel grup de treball de professors d’educació física i impulsat pel consell esportiu del Maresme enmig de la pandèmia i enmig de les restriccions per fer activitat esportiva.

I dos mesos després de començar el projecte ha arribat a la seva conclusió havent omplert amb l’objectiu marcat. I no només això, sinó que les activitats realitzades pels alumnes i famílies de la trentena d’escoles ha permès superar en més de 85 mil quilòmetres l’objectiu inicial, arribant fins als 95 mil 922 quilòmetres. Jordi Matas és el president del Consell Esportiu del Maresme.

Hem aconseguit poder ampliar a tot el col·lectiu escolar i ho hem fet en una època de pandèmia. Hem mobilitzat a la gent per fer esport i integrar-se més en les escoles

Ara, el proper pas és que l’esportista mataronina escollida com a abanderada del projecte, en aquest cas la waterpolista Marta Bach, porti la Laia fins l’estadi olímpic de Tokio durant la cerimònia d’obertura dels Jocs. Però  no serà l’estàtua que ha servit com a relleu durant aquestes setmanes. Els seus 2 quilos de pes i les dimensions podien posar complicacions per arribar-hi, però el consell esportiu del Maresme va lliurar al pare de la Marta un penjoll de la Laia l’Arquera perquè la waterpolista, que la setmana passada estava estava jugant la Lliga Mundial de Waterpolo, podrà portar el proper 23 de juliol a l’estadi olímpic de Tòquio completant el repte olímpic amb accent mataroní.