Cris Nogué (stm CN Mataró) es penja la medalla d'or Mundial

La jove santpolenca de l'stm CN Mataró guanya l'or en el Mundial júnior de waterpolo amb la selecció espanyola

Aquesta darrera setmana la jugadora de l'stm CN Mataró s'ha penjat la medalla d'or en el Mundial júnior de waterpolo. Nogué, de 17 anys, era la segona jugadora més jove del planter, i ha estat una de les peces claus en la defensa de l’equip espanyol que derrotava en la final a Grècia per 10 gols a 5. Aquest dimarts, ja convocada amb l'stm CN Mataró, però sense minuts a l’aigua, seguia intentant fer-se a la idea del títol obtingut.

Rússia en quarts (5-10), Itàlia en semifinals (12-14) i Grècia en la final (10-5) va ser el camí fins a alçar el títol de campiones del Món. La clau per veure que tenien clares opcions va ser a l’inici de la competició després de l’únic partit on no van guanyar, empatant a 5 davant els Països Baixos en un duel de la fase de grups.

En una setmana, dos títols

Un títol amb la selecció i un títol també per l’equip, el de Supercopa que va viure des d’Israel i després d’haver jugat un dels partits del Mundial.

El títol Mundial júnior justament l’aconseguien ara fa deu anys la generació d’or del waterpolo estatal amb noms com el de Marta Bach, Ru Tarragó, Helena Lloret o Anni Espar. Un bon mirall per seguir els passos de Cristina Nogué.