Crítiques del món de l'esport al pla de reobertura

Des de l'UFEC diuen que el Govern no ha tingut en consideració les seves peticions

Aquestes darreres hores s'han estat filtrant informacions relacionades amb les restriccions i els plans de reobertura, també de l'esport català. Segons aquests documents, aquest podrà tornar a l'activitat a partir de dilluns vinent, però només amb un 50 per cent d'ocupació i a l'aire lliure o piscines. Això vol dir, per exemple, que els clubs de futbol podrien reprendre entrenaments, però esports com el bàsquet, el futbol sala, l'handbol o l'hoquei patins ho haurien de fer a l'aire lliure, però no tots tenen aquesta possibilitat. En aquest sentit els gimnasos no podrien obrir, però si les piscines, i aquestes només en els espais destinats al bany.Un esborrany que no ha agradat gens al món esportiu.

Des de la UFEC, quer la setmana passada es manifestava a la plaça Sant Jaume, destaquen que el govern català no ha tingut en consideració les seves peticions i tampoc ha complert amb la promesa de reunir-se amb ells per plantejar la desescalada en món esportiu. De fet segons la pròpia secretaria general de l'esport, departament de la pròpia Generalitat, l'esborrany no recull les seves peticions fetes prèviament a Interior i Salut. Anna Pruna és la presidenta d'Indescat, el clúster d'indústries esportives i destaca que s'ha fet cas omís als pactes acordats.
L'obertura de pavellons i gimnasos estaria prevista -en aquest borrador filtrat- per la 2a fase i al 50%. A la tercera fase l'esport a l'aire lliure ja podria tenir una capacitat del 70% i en la quarta, mentre es mantindria el 50 per cent de capacitat en recintes tancats, l'aforament a l'aire lliure ja seria al 100x100.

És en aquesta 4a fase on es parla del retorn de les competicions d'àmbit català, amateur i base. En aquest sentit ja hi ha hagut reaccions contràries. Com la de la Federació Catalana de Futbol que ha assegurat que mantenen el seu pla de desconfinament, que preveu el retorn de les competicions un mes abans, el primer cap de setmana de desembre.

 

Informa: J. Spà