Celebrada la 27a Travessa nedant al port amb canvis per la meteorologia

En el marc de les Santes esportives es va celebrar ahir al matí la 27à edició de la Travessa nedant al port. La prova es va dividir en dues categories. En la primera van participar els nedadors alevins, infantils, masters i veterans, i a continuació van participar els juvenils i absoluts.

La Travessa va arrancar a dos quarts de deu del matí amb la prova de 500 metres. Uns minuts més tard, a tres quarts de dotze, els nedadors juvenils i absoluts havien de començar a nedar els 1000 metres que tenien per davant, però la previsió meteorològica advertia d'una possible tempesta al migdia i van reduir la cursa a la meitat. Alguns dels participants van aprofitar per participar en les dues competicions i fer dues sèries de 500 metres com l'Ariadna Pujol, jugadora de bàsquet del Cadí la Seu i debutant de la Travessa nedant al port.

Els nedadors de la categoria juvenil i absoluta esperaven nedar 1000 metres, però al reduir la distància van poder sortir amb un ritme més ràpid. Aquest canvi no va suposar cap problema per Martí Penedès, nedador del Centre Natació Mataró i guanyador de la prova en la categoria absoluta amb un temps inferior a cinc minuts. En la categoria infantil femenina es va imposar la també debutant Alba Muñoz amb un temps de 5 minuts i 57 segons.

Malgrat la previsió meteorològica la participació no va variar respecte les anteriors edicions. Enguany han participat 139 nedadors: 97 en la categoria aleví, infantil, master i veterà, i 42 en la juvenil i absoluta.

Pots repassar en el 39è Diumenge Esports tot el cap de setmana de Les Santes Esportives.

Informa: A.Andrés