Cap de setmana gran de Les Santes Esportives

Des d'aquesta nit l'activitat de Santes Esportives arrenca. És el cap de setmana gran, 16 activitats escampades en el calendari. Avui posa el tret de sortida el pàdel, amb les 24h que durà a terme el Pàdel Indoor Mataró. 

Amb aquest torneig arribem a dissabte, i amb bàsquet. En concret el segon Trofeu de bàsquet FEM-UEM, organitzat per aquestes dues entitats. A la mateixa hora però des de Can Canyameres, arriba el XXIV Memorial Ernest Siquier de tir, un dels actes més veterans del cartell, com també ho és el curs d'Aikido Les Santes, que omplirà l'Eusebi Millan.

Ara bé, el mar i la platja tornaran a prendre la capdvantera. El Fes-te a la Mar, des del port, oferirà una jornada gratuïta un tastet de vela, mentre que just al costat, a la platja del Varador i a partir de les 15h arrencarà la penúltima prova del circuit de rugbi platja de Catalunya, el IX Torneig que es fa a la capital maresmenca. 

1h més tard, i al Passeig del Callao, el Club Escacs Mataró porta de nou el torneig de partides per equips, un dels inamovibles també de Les Santes Esportives.

Mentre que a la nit els actes continuen i hi ha, d'una part hi ha el Festival de Patinatge Artístic que farà petit el Jaume Parera i de l'altra torna per vuitena vegada la Marxeta Nocturna. Una prova que recorrerà en 16km Can Bruguera, la font de la Moreneta i Sant Martí de Mata.

El diumenge l'haurem encetat amb el torneig que, des de dissabte, s'estarà fent al camp del Pla d'en Boet, les 24h de futbol. I des de primera hora, tres activitats ben diferets. La petanca a la Plaça de la Brisa, amb la Penya l'Esplanada, la Tirada d'Arc a Can Canyameres, en un entorn natural ideal, i el 3x3 de bàsquet que anirà de Valldemia al Palau i que ha superat totes les expectatives.

Tornem a la platja, al Callao, on des de les 10h hi haurà el Santes Fitness, una masterclass de ioga i després una sessió de taitxí. A tocar, al port, la regata Tot Maresme, trofeu Les Santes, que organitza el club de Vela. I tancarem el diumenge amb un dels clàssics, la famosa travessa nedant al port. 28a edició de dues proves, la de 500m i la de 1000 que segellaran el cap de setmana. Una Travessa que es podrà seguir en directe per Mataró Ràdio i que donarà cert descans fins el dilluns, on els actes continuen.

Informa: F.Andrés