Canviar la data i un nou patrocinador, els remeis per la nova Mitja de Mataró

Ho explicàvem el dimarts. La mitja marató de Mataró canvia de data. De disputar-se el 2 de desembre del 2018, data prevista en un inici, a celebrar-se el 2019, en concret diumenge 5 de maig.

Una data que es va comunicar en el darrer Consell Esportiu del mes d’octubre. La pròpia regidora d’esports Marisa Merchan explica que el canvi de data respon a una de les conclusions de l’estudi realitzat sobre aquesta prova esportiva i buscant canviar el ritme d’inscripcions dels darrers anys.

Una de les incògnites, després dels problemes organitzatius que hi va haver en l’edició de l’any passat, era saber si seguiria sent organitzada per una empresa externa. I després de ser l'organitzadora les darreres dues edicions Diversport no seguirà organitzant la competició. Des de l'Ajuntament es creu que l'aposta perquè sigui una empresa qui gestioni la prova ha sortit bé, i s'ha de seguir apostant per aquí, quedant-se al marge i donant només suport des de l'Ajuntament.

I finalment sobre el problema de la bossa del corredor, que aquests darrers anys ha estat menys atractiva respecte les edicions amb Procter and Gamble de patrocinador, des de la direcció d’esports de l’Ajuntament de Mataró, es treballa per trobar un nou patrocinador que aporti productes més atractius o innovadors respecte altres proves.

La Mitja Marató va passar de més de tres mil inscrits el 2015 a rondar els mil la darrer a edició.