Berta Ferreras i Pau Ribes, herois a casa

Berta Fererras i Pau Ribes són dos maresmencs que triomfen en el món de la natació artística, abans conegut com a sincronitzada.
Ella mataronina i ell de Dosrius, van estrenar-se com a parella de competició a l’Europeu del 2016. De fet Ribes havia debutat anteriorment amb Mengual, però la química va sorgir amb la seva companya de comarca.
Després de la 5a posició al Mundial amb Mengual, el 2015, Ferreres i Ribes es penjaven la medalla de bronze a l’Europeu de Londres del 2016, i ho feien en les dues modalitats en les que van participar, duo mixte i duo tècnic.
Després d’una cinquena plaça al Mundial de l’any passat i moltes medalles i podis en competicions internacionals els dos destaquen la bona química que existeix entre ells. Ho explicaven aquest cap de setmana en una exhibició que van fer al complex esportiu Joan Serra.
Un dels objectius que es posen és poder retallar diferències amb les poques parelles que actualment es troben millor situades i obtenen millors resultats. Una bona ocasió per fer-ho és el proper Europeu que es disputa a Glasgow aquest proper mes d’agost.On no es poden posar objectius és a Tokio 2020. I és que el duo mixte encara no es considera modalitat olímpica, tot i que es lluita per poder competir-hi tard o d’hora. Està clar que si això es produeix més d’hora que tard Ferreras i Ribes opten a medalla.