Berta Ferreras, el repte de la natació artística sense aigua

Aquests dies us estem descobrint com els esportistes mataronins de primer nivell s’adapten a les mesures de confinament. Una d’elles és la Berta Ferreras. La mataronina prova de mantenir-se en front en una disciplina on treballar en grup i a distància és complicat!

Per qualsevol esportista de primer nivell, haver d'aturar la rutina és molt complicat. El cas que ens ocupa avui, el de la Berta Ferreras, encara ho complica més, si parlem de natació artística i en la modalitat d'equips.

Això vol dir que els entrenaments dins i fora l'aigua que feia la mataronina, ara s'han de seguir fent, sense aigua i de forma virtual.

Ella i la seva parella, el boia Roger Tahull, són com peixos, necessiten l'aigua per viure, i aquests dies els seus entrenaments han canviat totalment. Però la mataronina destaca que el més important és no perdre la forma, per quan es reactivin les competicions poder estar el més ben preparada possible.

Des del confinament Ferreras s'apunta als missatges de quedar-se a casa que tothom fa aquests dies.

Ferreras, que és membre des de fa anys de l'equip absolut de natació artística, ha aconseguit fins ara 3 medalles de plata als Jocs Europeus, 5 de bronze al campionat d'Europa i 1 altre bronze al campionat del Món. Després d'aquesta aturada forçada espera poder ampliar aquest currículum, a poder ser amb la seva primera participació en uns Jocs Olímpics.