Baixar un esglaó per tornar a pujar l’escala

La palista mataronina Galia Dvorak tanca la seva etapa a França per tornar a Catalunya. No a Mataró, a la seva ciutat, però si ben aprop si tenim en compte el seu darrer destí. El Tramuntana de Figueres, equip de la segona divisió espanyola, l’ha incorporat amb l’objectiu de pujar a la màxima categoria. Un fitxatge que aporta coses positives a les dues parts.

Amb tres Jocs Olímpics disputats, Pequin, Londres i Rio, ara Gàlia Dvorak busca ser als propers amb les màximes garanties i ha decidit que la millor manera per preparar-se és fitxant pel Tenis taula Tramuntana de Figueres. L'equip empordanès, que milita a la Divisió d'Honor, la segona màxima categoria, compta amb un projecte de futur amb Clàudia Caymel i Jana Riera, campiones d'espanya sènior i júnior respectivament.

El Tennis Taula Tramuntana anava segon quan es va interrompre la temporada i és l'equip reserva per pujar a la màxima categoria en cas de baixes, tot i així el seu objectiu és l'ascens el curs 2020-2021 i no pas aquest. Dvorak, 78a al rànquing mundial, és un reforç de luxe per ajudar al Tramuntana a assolir l'ascens a Superdivisió.

La palista criada al Centre Natació Mataró no descarta jugar també amb un altre equip estranger, sempre però, sense l’exigència del Gran Quevilly on ha jugat els darrers 6 anys. A Mataró va estar jugant 15 temporades al primer equip, debutant quan era cadet, i sumant dos títols de lliga i tres de copa de la Reina.