Bach, Lloret, Flores i Fernàndez es pengen medalla a Tarragona

En waterpolo arribava dissabte al vespre les altres dues medalles d’or. En aquest esport la selecció espanyola guanyava Grècia i Portugal a la fase de grups, amb molts més problemes davant de Grècia que no pas davant Portugal, i a la final, també guanyava a Itàlia en un duel frenètic i molt ajustat que acabava amb victòria espanyola per 9 a 8, amb un gol aconseguit per Marta Bach. Superfinal de la Lliga Mundial, Torneig de Portugalete, Jocs Mediterranis, i encara una quarta i darrera competició per tal de preparat l’estrena de l’Europeu a casa. Ho explica Marta Bach, una de les peces claus en defensa de la selecció de Micky Oca. La selecció espanyola s’estrenarà ens a l’Europeu enfrontant-se a Hongria.

Laia Flores, plata en bàsquet 3x3

En bàsquet 3x3 la mataronina Laia Flores es penjava la medalla de plata després de perdre la final davant de França per 8 a 10, formant part de la selecció espanyola de la disciplina, que completaven jugadores també de nivell com Marina Lizarzau, Laura Quevedo i Nogaye Lo Sylla. Un combinat que solucionava la primera fase de grups amb victòria, i que malgrat tenir poc temps per entrenar ha demostrat el seu gran nivell. Ho explica la mateixa Laia Flores. A les eliminatòries el combinat espanyol va aconseguir guanyar el duel de semifinals de forma cara davant de Sèrbia per 22 a 4. I en el partit per l’or van perdre davant de França per un ajustat 8 a 10. La mataronina va ser una de les que va patir una de les problemàtiques d’aquests Jocs Mediterranis, on finalment l’esport s’ha pogut desenvolupar sense gaire problemes. Això si, la pista de bàsquet, per exemple, va haver d’aturar la seva competició en la seva jornada inaugural. De totes maneres, Flores recordarà sempre la seva primera experiència olímpica, dins i fora la pista.

Amaranta Fernàndez, bronze en volei platja

I en volei platja arribava la nova medalla. En aquest cas per la mataronina Amaranta Fernàndez. La jugadora feia parella amb Angela Lobato, i a la fase de grups guanyaven tots els 3 partits disputats. Als quarts de final derrotaven la parella d’Eslovènia, però a les semifinals, davant l’altre parella espanyola, formada per Maria Belen Carro i Paula Soria queien derrotades i relegades a disputar el partit pel tercer i quart lloc. Un duel que al final no van jugar per les molèsties d’una de les jugadores de la parella italiana. Recordar que la participació de mataronins es completa amb el nedador Joan Giralt, que en els primers dies de competició va poder classificar-se per una final, i per tant acabar la prova del 200 esquena entre els 8 millors nedadors de la competició.