Ascens i possible títol durant un cap de setmana de confinament

Els clubs de waterpolo donen validesa a les classificacions de les Lligues masculina i femenina de waterpolo,quan el 13 de març es van donar per acabades a causa del covid-19 divideix el món d'aquest esport. Això donaria el títol de lliga al femení i una plaça europea al masculí. La decisió l’ha de ratificar la comissió delegada de l’organisme federatiu.

El mateix ha fet la federació espanyola de patinatge amb les seves competicions, que porten el Club Hoquei Mataró a l’ascens de categoria.

El cap de setmana de confinament ha estat del tot productiu i històric per l'esport mataroní. En un cap de setmana s'han ajuntat un ascens a una màxima categoria, un títol en una màxima categoria i una classificació europea. El primer repte assolit pel primer equip masculí del Club Hoquei Mataró d'hoquei patins, el segon per l'equip femení del Centre Natació Mataró de waterpolo i el tercer pel primer equip masculí.

I és que en waterpolo aquest cap de setmana hem conegut que els clubs han decidit donar per acabada la competició de lliga, i proclamar campions el Barceloneta en masculí i el CN Mataró en femení. Donant com a vàlides les classificacions a l'hora d'aturar-se les competicions.

Una decisió, que té el desacord del campió del Sabadell, darrer vencedor de la lliga durant les 12 darreres temporades i que ja s'ha mostrat contrari i disposat a apelar allà on sigui.

Si la comissió delegada de la Federació Espanyola de Natació ho ratifica l'equip mataroní aconseguiria el primer títol de lliga de la seva història, i seria el segon títol de la temporada, després del de campiones de la Supercopa d'Espanya, precisament contra el Sabadell. Un èxit que repeteix el doblet d'ara fa 4 temporades, en aquella ocasió, però es va aixecar la Copa LEN i la Copa del Reina.

També obtindria el màxim objectiu plantejat a principis de temporada el primer equip masculí. Beto Fernàndez i els seus jugadors tornarien a obtenir el bitllet per Europa. El dubte, el de cada temporada, incrementat amb el fet de saber si amb la situació econòmica aquest cop serà més difícil.

El cap de setmana rodó, tot i el confinament, s’emmarcava l'ascens del Club Hoquei Mataró, després que la Federació Espanyola de Patinatge donés per acabada la competició a la OK Lliga Plata, en els dos grups, i proclamés campions i donés la plaça d'ascens als seus primers classificats en el moment d'aturar-se la competició. El grup Nord, ha estat durant tot el campionat molt igualat, i ho demostra la classificació. Els mataronins, primers empatats a punts amb el Manlleu, ho eren només per goal avergae particular, i amb un únic punt de diferència respecte el Vilafranca, dos respecte el Compañia de Maria o tres amb l'Arenys de Munt. Malgrat tot, els mataronins completen un cicle de dues temporades.

La celebració de l'equip no ha faltat, això sí, en confinament.