Arrenca al segon torneig internacional de tennis ciutat de Mataró

El torneig ha començat amb la ronda prequalificadora aquesta setmana i es porta a terme a les instal•lacions del Club Tennis Mataró.

Fotografia: Club Tennis Mataró (tvmataró)

L'última setmana del mes de maig es disputarà el quadre final del II Torneig Internacional Ciutat de Mataró. Un torneig que forma part del Circuit Mundial de la Federació Internacional de Tennis i que ve ser la tercera categoria del tenis masculí mundial, per sota de l'ATP Tour i de l’ATP Challenger Tour.

Però el camí és llarg. Aquesta setmana, de fet, ha començat la prequalificació. El guanyador tindrà el dret de disputar la qualificació, la ronda prèvia al quadre final. Tot i això el nivell és alt i ja es comença a respirar l'ambient viscut en la primera de les edicions.

José Maria Díaz (Director ETM): La veritat és que és un nivell molt bo. Alguns d’ells són nens que han jugat molt bé a tenis, que no estan competint a nivell professional però sí que els queda haver jugat molt bé. S’estan veient grans partits. Hi ha nens de l’escola nostra que estan donant la talla.

Anna Cris Sans (Directora II Torneig Internacional): El Club té molt d’ambient, els socis estan molt contents. Inclús gent de Mataró estan venint a veure el torneig. El nivell ja és bastant alt. El que guanya té una invitació pel quadre final. Són jugadors de molt nivell i es pot veure molt bon tenis.

El Club Tennis Mataró ja té un any d'experiència, i només tancada la primera edició l'entitat va començar a treballar per poder confirmar la segona edició. Una segona edició que s'ha confirmat fa relativament poc.

Anna Cris Sans (Directora II Torneig Internacional): Fa un mes i mig que l’Ajuntament ens va confirmar que ens podria seguir donant l’ajut per poder realitzar aquest ajut. Sense ells està clar que no el podríem fer. Ens hem animat a tornar a fer el torneig perquè ens fa especial il·lusió tant pel club com per la ciutat.

I és que portar a terme aquest torneig són paraules majors per un club que té un pressupost de 200 mil euros anuals. Només el cost de la primera edició va ser de 45 mil euros. Però no només són diners a l'hora de tirar-lo endavant.

Per acollir la primera edició la instal·lació ja es va adequar amb unes graderies supletòries a la pista 4 i diversos arrenjaments a les pistes que van ser escenari d'aquesta primera edició on es van repartir 25 mil dolars entre els guanyadors. La primera edició que va guanyar Pol Martín, en una final força igualada davant Pablo Llamas. S'espera que en la ronda final el nivell torni a ser elevat.

José Maria Díaz (Director ETM): El nivell serà molt alt com l’any passat. Esperem que faci molt bon temps i la ciutadania de Mataró estigui il·lusionada i pugui venir a veure els partits.

Aquesta primera ronda prequalificatòria ha tingut 64 participants.