Alberto Encinas, de Segona Catalana a Europa League

El mataroní després de fer les primeres passes al futbol català, va tenir el Barça com a trampolí per ser membre del cos tècnic del Bayer Leverkusen

Avui hem anat a Alemanya a conèixer Alberto Encinas, que va ser entrenador de CE Mataró i que durant quatre anys ha entrenat al Barça. Ha compaginat ser segon entrenador del juvenil A i del Barça B.
El tècnic mataroní ens ha explicat com li va arribar la proposta del Bayer Leverkusen i reconeix que el Barça és un gran aparador. En cinc anys ha passat de dirigir un equip de Segona Catalana a la seva ciutat, a entrenar a una ciutat semblant a Mataró però formant part de l'staff tècnic del tercer millor equip de la Bundesliga la darrera temporada i que ha participat a l'Europa League, tot això passant pel club blaugrana.

M’arriba una proposta des del club, a través del Bayer Leverkusen hi ha dues persones de Catalunya que posen el meu nom sobre la taula i a partir d’aquí faré un parell de  reunions amb el director esportiu i una tercer a Leverkusen ja amb el primer entrenador.

El Barça és un molt bon aparador, és un club de referència a Europa.

Fa quatre dies estava al centenari, després vaig anar al Barça i després aquí a la Bundesliga on estic súper content.

Alberto Encinas està exercint de segon entrenador a Alemanya, ens explicava que viuen 24 hores pel futbol i que s'aixequen ben d'hora per preparar els entrenaments.
Un dels problemes de marxar a un altre país és el no saber l'idioma encara que el primer entrenador parla castellà. Ens ho explicava així.

L’idioma era el gran problema perquè quan vaig arribar allà no en sabia res i no entenia res.

Vaig marxar sol per preparar tot perquè la meva família vingués i ara estem vivint aquí amb la meva dona i la meva filla.

L'entrenador també ha patit un altre gran canvi i és el canvi de l'estil de joc. Tots reconeixem com juga el Barça i ell durant quatre anys ha estat partícip però a Alemanya tot i que va passar el gran mestre del joc de posició Pep Guardiola no ha quedat molt inculcat.

Sí perquè la Bundesliga és diferent ja que hi ha poc joc de posició i hi ha molta més verticalitat.

De Guardiola s’han quedat pocs aspectes del seu joc. Excepte 3 o 4 equips els altres són molt més verticals.

Com a ex-entrenador i aficionat groc i negre valorava la situació del primer equip del CE Mataró.

El Mataró hauria de ser un club amb més recursos. És positiu que s’hagi consolidat a primera catalana però tots els mataronins volem que el nostre club competeixi lo més a dalt possible i que ens recordi a aquells temps on competia amb equips de categoria superior.

Informa: O. Martínez