Albert Ramos busca recuperar-se a Andorra

El passat 10 de juny el mataroní Albert Ramos sortia momentàniament del top 100 del rànquing. Una setmana després revertia la situació de forma momentània, però el cert és que fa setmanes que ronda sortir d’aquest top 100, que ocupa des del 23 de juny del 2014, ocupant la setmana del 8 de maig del 2017  el seu millor rànquing, a la posició 17. Han passat 5 anys des de la seva entrada al top 100. Ara, el tennista mataroní Albert Ramos vol recuperar el seu millor nivell i tornar al top-20 mundial. I ho vol fer canviant el seu mètode de treball, com a mínim el lloc. Des del mes de gener Ramos ha establert la seva residència a Andorra, i després d’uns mesos d’haver iniciat aquesta nova etapa a la seva carrera, la valoració és positiva.

A Andorra segueix de la mà de Jose Maria Díaz, el seu mentor des de ben petit, però ha trobat recolzament en la pròpia Federació Andorrana. De fet la Federació de Tennis i l’ex tennista andorrà Jean-Baptiste Poux van ser els principals reclams per fer-lo venir. El català confia que més tennistes s'animaran a establir-se al país, després d'ell i l'argentí Marco Trungelliti.

Avui (12h) debuta a Wimbledon, ho fa davant el nord americà Steve Johnson, número 71 del rànquing. El mataroní és conscient que no és la seva superfície ni el millor torneig per remuntar el vol. Però les seves expectatives van més enllà. Els Challengers de Bâstad a Suècia, que va guanyar el 2016, el de Gstaad a Suissa o el de Kitzbühel a Àustria són els tres grans reptes que es posa en un futur immediat per tal de tornar a sumar punts i acabar l’any entre el top 50.

A més, Ramos ha estès la mà a la federació per fomentar la pràctica del tennis, obre la porta a col•laborar amb la federació o altres entitats. Està previst que als mesos d'estiu faci la pretemporada al país andorrà amb algun altre tennista de renom.

Informa: JM.Spà / RTV Andorra