Alba Bonamusa i Pau Cardenal guanyen l'or amb Espanya

Alba Bonamusa s’ha penjat la medalla d’or en el darrer campionat europeu sub19 de waterpolo. La competició s’ha disputat a Funchal, a Portugal, i la selecció espanyola- que tenia d’entrenador ajudant al també mataroní Pau Cardenal- va superar a Rússia en la final.
L’estiu waterpolístic ha estat de 10 per la selecció espanyola.
A totes les competicions que ha tingut representació ha obtingut medalla i això ho saben jugadores com Marta Bach i Helena Lloret amb la absoluta femenina, Pitu Puig i Lluc Bertran amb la sub19, el mateix Lluc Bertran amb la juvenil, i ara Alba Bonamusa amb la selecció sub19 femenina.
El campionat europeu disputat a Funchal, a Portugal, ha estat de 10. Sense perdre cap partit.
Alba Bonamusa destaca la importància de la medalla després de molt de temps buscant-la.
Abans de la final el combinat espanyol dirigit per Jordi Valls, segon entrenador de Micky Oca a la selecció absoluta, aconseguia superar la fase de grups guanyant còmodament contra Bulgària i la República Txeca i per un ajustat 11 a 10 a Itàlia.
A l’eliminatòria de quarts de final derrotaven Grècia, Hongria a les semifinals i en la gran final s’emportaven el triomf contra el sempre complicat equip rus.
Bonamusa ha tancat el campionat satisfeta amb el seu paper. Segons la mataronina només lamenta la seva actuació en el duel contra Itàlia. A la resta de partits gols i bones defenses l’han erigit com a una dels puntals de la selecció dirigida per Jordi Valls, i on el mataroní Pau Cardenal n’ha estat el seu assistent.
Bonamusa vola ja aquest matí cap a Hawai on comença una nova aventura. En aquest cas amb la Universitat de Hawai on estudiarà i jugarà durant aquesta temporada. Per la seva banda Cardenal es reincorpora a l’staff tècnic del primer equip femení ara liderat per Marina Zablith.