Ajuts pels clubs esportius per fer front a la crisi energètica

El Consell Superior d'Esports i la Generalitat estarien estudiant quins criteris fixar per poder ajudar els clubs esportius que després de la davallada d’abonats causada per la Covid-19 ara han d’afrontar la pujada del preu de l’energia.

Fotografia: tvmataró

De la pujada dels preus de l’energia tampoc se n’escapen els clubs esportius. En els darrers mesos, han vist com les factures de l’electricitat i gas s’han duplicat, especialment, en aquelles instal·lacions que tenen una piscina. Un exemple és el cas del gimnàs DIR Paradise de Mataró que segons el seu director, Juan Carlos Escolano, han passat de pagar 8.000 euros de gas a 16.000. Una situació que es presenta insostenible sobretot, si es vol mantenir el preu de les quotes dels abonats.

Aquest va ser un dels temes que va centrar ahir la tertúlia esportiva del Mataró al Dia. Al llarg del debat, Pere Robert, vicepresident de la Real Federació Espanyola de Natació, va anunciar que tant des de l’administració central com des de Catalunya s’estan estudiant ajuts pels clubs esportius i gimnasos.

Pere Robert (vicepresident de la Real Federació Espanyola de Natació): Sé que des dels governs tant de la Generalitat com des de Madrid s’està treballant per, d’alguna manera, fer tot un seguit d’ajuts destinats a solventar la despesa aquesta però continua sent fotuda la cosa. Venen de la pandèmia, que molts clubs han tingut una davallada de socis. Ara s’estaven recuperant i a partir d’aquí ha vingut la clatellada de la despesa energètica.

Cal recordar que les entitats esportives de la ciutat, així com les d’arreu, tot just començaven a recuperar-se de la davallada d’abonats registrada a causa de la Covid-19.  Un exemple podria ser el CN Mataró que en època de pandèmia va arribar a perdre gairebé 1.000 abonats.