Aina Florenza, millor esportista catalana del 2022

La jugadora mataronina d'hoquei patins, que juga a les files de l'HC Palau, rebrà el guardó el 24 de gener

Amb tan sols vint anys, la vida esportiva de la mataronina Aina Florenza continua acumulant èxits, fins al punt que molts la consideren ja com la millor jugadora del món d'hoquei patins.

Formada al Club Hoquei Mataró va obtenir el primer gran campionat l'any 2016. Vestint la samarreta del Mataró es proclamava campiona d'Europa sub17.

La temporada 2018-19 fitxa per l'Hoquei Club Palau de Plegamans, amb el qual ha guanyat dues Lligues europees, una Lliga catalana, dues OK Lliga's i una Supercopa d'Espanya. Només li falta la Copa de la Reina.

A títol més personal ha estat escollida MVP de l'OK Lliga en dues ocasions les dues darreres temporades, sent també la màxima golejadora de la màxima competició espanyola . Els gols són un dels seus principals forts.

Fa dos campionats va anotar 52 dianes, amb una mitjana de 2 gols per partit. La passada temporada en va fer 47, també en 26 jornades. I en la present en porta 22, en 11 jornades.

Però marcar gols no és la seva obsessió. Així ho explicava tot just ara fa un mes, abans de marcar-li 5 gols al seu club de formació.

Aina Florenza, jugadora hoquei patins. Fer-ho per tercer any consecutiu em sembla una mica difícil. No ho veig impossible, però cada any sembla més difícil. Però no em poso pressió per res. Si haig de marcar ja entraran. Però amrcar gols no ho és tot.

Amb la selecció espanyola d'hoquei sobre patins, aquest 2022 no ha pogut revalidar el títol de campiona del Món aconseguit el 2019, a Barcelona, conformant-se amb el subcampionat davant l'Argentina, selecció amfitriona. Aquell títol mundial que va ser una de les claus per ser nomenada, encara en categoria juvenil, millor esportista de Mataró de l'any 2019. (12/12/2020)

El lliurament del guardó es farà el pròxim 24 de gener al Caixa Forum de Barcelona

<div id='embed-alacarta-2831' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-2831' data-src='63a46fc9a756501d0c9b7c45'></script>