Aina Florenza jugarà els World Roller Games amb la selecció absoluta

Era un secret a veus, i ahir es va fer oficial. La mataronina Aina Florenza estarà al proper Mundial d'hoquei patins, després que el seleccionador espanyol Ricard Ares fés oficial ahir la llista de les 10 jugadores que el proper mes de juliol competiran en els World Roller Games.En aquesta competició l'hoquei patins femení només competeix en categoria absolluta, i per tant la presència d’Aina Florenza, de tant sols 16 anys, es posava en dubte. Però la setmana passada va ser una de les 18 pre-seleccionades en el draft organitzat per la Federació Espanyola, i ahir va acabar entrant a la llista de 10 jugadores seleccionades. 

Florenza, que aquesta temporada va fitxar pel Palau, s’ha omplert de raons per provocar, coma mínim, un debat sobre la seva convocatòria. Amb el Palau s’ha proclamat campiona de lliga, en un duel final contra el Manlleu, que es va decidir per 7 gols a 5. De fet amb 36 gols ha estat la segona màxima golejadora de la competició, fet que demostra el present i futur d’una jugadora que ha contribuït al segon títol del Palau en tota la seva història. No ha estat la única mataronina que ha ajudat a aconseguir-lo. Carla Fontdeglòria ja fa dues temporades que es troba a les files de l’equip vallesà. I també és una de les jugadores clau per l’equip que dirigeix Miquel Busquets. 

Tot i el títol de lliga, tot just el segon de l’entitat, l’any no ha pogut ser rodó perquè l’equip no s’ha trobat còmode en les competicions del KO. Derrota contra el Vilasana als quarts de final de la copa de la Reina i derrota a la final de la Copa d’Europa contra el Voltregà. Després d’una setmana i mitja de descans pel títol de lliga aconseguit, Florenza tornarà demà a posar-se els patins, aquest cop al CAR de Sant Cugat per preparar els World Roller Games, que donen inici el proper 5 de juliol.