Accent mataroní en el Catalunya - Estats Units de waterpolo

El partit va servir per posar el nom de Manel Estiarte a la piscina de Manresa i ha estat un dels actes del Centenari de la Federació Catalana de Natació

Accent mataroní en el Catalunya - Estats Units de waterpolo

El waterpolo estatal viu un dels moments més dolços de la seva història. Les seves seleccions absolutes coquetegen amb les primeres places de tots els campionats que disputa. I en part ho fa gràcies al gran nombre de jugadores i jugadors catalans que conformen les seves seleccions.

Una mostra es va tornar a veure ahir, a Manresa, en el marc del partit de waterpolo per celebrar el Centenari de la Federació Catalana. La selecció catalana, amb 5 jugadores amb accent mataroní a les seves files, va enfrontar-se a la selecció dels Estats Units, la recent campiona olímpica i Mundial.

Amb Catalunya formant amb bona part de la selecció espanyola absoluta i amb les mataronines Marta Bach i Roser Tarrago, més les jugadores del Centre Anni Espar, Alejandra Aznar i Elena Sánchez, va aconseguir posar contra les cordes al gran favorit a l'or en els propers Jocs de Tòquio.

La selecció dels Estats Units dirigida per Adam Krikorian i amb jugadores de pes com Musselman o Steffens va ser, com s'esperava, un gran rival. Els parcials de 2 a 5 i 2 a 4 en els dos primers quarts deixaven un clar 4 a 9 a la fi dels dos primers quarts, i semblava que les nord-americanes posaven aigua al vi a la celebració catalana. Però després del descans llarg la selecció catalana dirigida per Nani Guiu i Jordi Valls, segon de Micky Oca a la selecció espanyola, va corregir errors i va ser en el tercer quart quan va aconseguir retallar distàncies fins a arribar a igualar el partit. El parcial final de 7 a 2, però, no va ser suficient com per fer-se amb la victòria.

En un partit disputat a Manresa i en les piscines que des d'ahir porten el nom de Manel Estiarte, un dels millors jugadors, per no dir el millor jugador català de waterpolo de tots els temps.