Accent mataroní al Campionat d'Espanya i a les Copes de tennis taula

Tres palistes del Centre Natació Mataró, i l’equip masculí com a equip, participen en el campionat espanyol i Copa del Rei que es juga des d’avui a Guadalajara. La que més números té per aconseguir un bon resultat és Galia Dvorak, sis vegades campiona espanyola.

Arrenquen dies intensos pel tennis taula i pels palistes mataronins. Des d’avui i fins divendres es disputen els Campionats Absoluts d’Espanya al Pavellón multiusos de Guadalajara. Allà s’hi duran a terme les proves en individual, dobles i per primera vegada dobles mixtos, modalitat afegida per preparar-se de cara Tòquio 2020. Fins a tres mataronins prendran part a aquest campionat. Són Xavier Peral, Yordi Jason Ramos i Gàlia Dvorak. Una Galia que sortirà a defensar el títol individual aconseguit ara fa un any a Antequera, tot i que avisa que no serà gens fàcil.

D’aconseguir-ho seria la seva setena victòria. Un fet que l’igualaria amb Ana María Godes i Pilar Lupón com a segona jugadora amb més ors, per darrera de rere Montserrat Sanahuja, que en té vuit. La mataronina s’estalviarà la fase prèvia i entrarà directament en el quadre final on es trobarà les seves principals rivals, la gironina Sofia-Xuan Zhang (del Club tennis taula Calella) i la internacional Maria Xiao, triple campiona d’Espanya entre el 2014 i el 2016.

En dobles mixtos farà parella precisament amb Xavier Peral. Un Peral que competeix a partir de demà en les proves individuals i per equips. Així que, a hores, d’ara encara espera els rivals de les fases prèvies per poder analitzar realment què li depararà el campionat.

En total hi prendran part 166 palistes. Just acabada la competició, arrencaran les Copes del Rei, en categoria masculina i femenina. El Quadis només hi participa en la masculina, on esperen ocupar un lloc al Top-10. Així doncs, una desena plaça seria un bon resultat pel què lluitar. Un Quadis que ve d’aconseguir un bitllet per disputar la propera fase d’ascens a la Superdivisió Masculina.