32 anys de Marxeta

El municipi d'Alella ha estat l'escenari escollit per la 32a edició de la Marxeta. Una edició dividida en dos recorreguts, un de llarg de 16 km i un de curt de 9.Dos recorreguts significativament diferents, però units pel municipi i pel terreny vinícola, uns terrers que s'expandeixen fins a la comarca del Vallès.

El punt d'inici de la 32a edició era la plaça Antoni Pujadas, un punt d'inici per les dues caminades, que ascendien per la Riera d'Alella, pel seu brancal de la Coma Fosca, fins a trobar l'antic camí de Tiana. Just al Turó del Bessó era moment de decidir-se per fer el tram llarg o el tram curt.Fos quina fos la decisió, la caminada va destacar pel fred i per la duresa del recorregut.

Una Marxeta que de fet neix l'any 1988, un any després de la desaparició de 4 socis de l'entitat en el fatal accident de l'expedició al Lhotse Shar. Una cruel sotragada per l'entitat que hagués pogut acabar amb el dinamisme i i la trajectòria de l'entitat. Però un grup de socis va voler crear un esdeveniment obert a tothom i que representés un al·licient als amants de l'excursionisme. Així va néixer la primera Marxeta l'any 1988. Una caminada que no té un lloc fixe, i que serveix per descobrir l'entorn més proper de la capital del Maresme. Una cita lúdica, esportiva i cultural, perquè cada any el cartell de la cita el realitza un artista diferent. A més en aquesta edició, a part de la samarreta commemorativa a tots els participants, amb la reproducció del cartell obra de Joan Solà, els més de 200 marxaires també van rebre com a obsequi un got commemoratiu de l'Agrupe que van fer servir pels avituallaments durant la caminada.

Tags: