Els Mossos ja tenen el retrat robot de l'agressor de Sant Andreu de Llavaneres

Els Mossos d’Esquadra treballen en diverses línies d’investigació sobre el cas de violació d’una dona mataronina ocorreguda el passat 28 de de desembre a Sant Andreu de Llavaneres. La dona ja ha estat donada d’alta de l’Hospital de Mataró, on es trobava ingressada i ara es busca el seu agressor a partir d’un retrat robot que han fet Mossos d’Esquadra amb la descripció feta per la víctima. Ahir al migdia l’alcalde del municipi, Joan Mora, i el sergent de la Policia Local, Carles Matamala, van comparèixer davant dels mitjans de comunicació per donar alguns detalls de la investigació que es poden fer públics. Segons Carles Matamala, va ser la mateixa dona que va poder dirigir-se fins al bar de l’estació de tren i demanar ajuda. Amb l’avís a la Policia Local es va activar el protocol d’atenció a la víctima d’agressió sexual i se la va traslladar a l’hospital de Mataró. 

La víctima és una dona d’entre 40 i 50 anys que anava a la feina, poc després de les 7 del matí. L'agressor l'hauria sorprès a tocar del pas soterrat de les vies, a l'alçada de la mateixa estació de Rodalies de Llavaneres. Segons el testimoni de la víctima l’home la va agredir sexualment i després la va colpejar. La brutalitat de l’agressió hauria deixat la dona amb la cara desfigurada. Ella mateixa va poder arribar fins el bar de l’estació on va demanar ajuda. 

Ahir a la tarda es va celebrar, a les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres una concentració de rebuig a l’agressió. D’altra banda, l’Ajuntament de Mataró també ha condemnat els fets. En un comunicat de condemna, que s’ha fet arribar als grups municipals diu, literalment, que “davant la brutal agressió que va patir una veïna de la nostra ciutat el passat 28 de desembre, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet. Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones. És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania”.

Per denunciar aquesta i totes les formes que pren el patriarcat contra les dones, es crida a la ciutadania a participar en la manifestació unitària contra la violència masclista convocada per Teixit de Dones dijous dia 11 de gener a les 19.30 h davant de l’Ajuntament.

 

Informa: C.Salad/ S.Ruiz/ A.Gual/ M.Rodríguez