Retrets creuats pel tancament d'una línia d'infantil a La Llàntia

El PSC recorda al candidat d'ERC, Pim Camprubí, que porta de número 3 el responsable de suprimir l'aula i els republicans acusen els socialistes d'usar políticament una decisió tècnica

Si algú es pensava que l'educació no entraria en campanya, s'equivoca de totes totes. La protesta que aquest dijous ha protagonitzat la comunitat educativa de l'escola La Llàntia en contra del tancament d'una de les dues línies d'infantil del centre de cara al curs que ve, ha estat objecte de retrets entre el Partit Socialista i Esquerra Republicana.

El PSC han qualificat la decisió d'inadmissible i ha assenyalat el número tres de la llista d'Esquerra a Mataró, Simó López, que és també l'actual delegat dels Serveis Territorials del departament al Vallès i el Maresme, com a responsable del tancament i de no haver fet absolutament res per evitar-ho.

Xesco Gomar, president local del PSC: El responsable al Maresme d'aquests temes és número 3 d'ERC, Simó López. Com pensa arreglar el senyor Camprubí els problemes educatius de Mataró? tancant línies de P3? tancant centres escolars? Aquesta és l'estratègia d'Esquerra perquè la ciutat enlairi. Nosaltres el que volem és que Mataró es quedi on està i que ningú l'ensorri.

D'aquesta manera el president local del PSC i número 6 de la llista de David Bote ha volgut donar suport a la demanda d'explicacions que ha fet el propi l'alcalde al conseller d'Educació, Josep González-Cambray. A través d'una carta, li recorda que està en contra de suprimir la línia i que aquesta situació afecta l'únic centre educatiu públic d'infantil i primària que té el barri de la Llàntia.

Per la seva banda, el republicà Simó López, ha insistit a dir que el tancament es deu a la baixa preinscripció que ha rebut l'escola per la davallada de la natalitat i ha lamentat que la decisió s'hagi usat políticament, segurament, per desconeixement de la normativa, ha dit, per part dels regidors socialistes.

Simó López, director dels Serveis Territorials d'Educació al Maresme i al Vallès Oriental: La davallada de la natalitat és la culpable que s'hagi d'ajustar l'oferta i la demanda. Em sorprèn aquesta utilització d'un tema tècnic i que ho facin per mala fe. És un desconeixement de la normativa.

Des de l'escola es tem que aquesta decisió pugui provocar desplaçaments de nens cap a altres centres i que això, a la llarga, tingui conseqüències sobre la viabilitat de l'equipament educatiu.