Morales acusa Bote d'enganyar quan promet una altra comissaria

El candidat d'En Comú Podem posa en dubte que fer una segona comissaria dels Mossos d'Esquadra serveixi per millorar la seguretat i qualifica la proposta de l'alcaldable socialista de 'frívola' i d'estigmatitzar el barri de Rocafonda

El candidat d'En Comú Podem, Sergi Morales, ha acusat el seu soci de govern durant aquest mandat "d'enganyar a la gent" quan promet una segona comissaria dels Mossos d'Esquadra al solar de l'antiga escola Menéndez y Pelayo. L'alcaldable dels comuns ho ha dit durant l'entrevista electoral de tvmataró, en la qual també ha qualificat la proposta del socialista David Bote de "frívola" i que servirà, a més, per estigmatitzar encara més un barri com el de Rocafonda.

Sergi Morales, candidat d'En Comú Podem Mataró: "El problema de la seguretat a Mataró no es resoldrà amb una segona comissaria. Sap vostè quantes ciutats a tota Catalunya, a banda de Barcelona, tenen dues comissaria. Cap ni una. Estem parlant de ciutats de la mida de l'Hospitalet, Terrassa o Sabadell. Les persones que proposen això saben que no passarà mai. La Generalitat no hi apostarà perquè no és el model."

Morales també ha tret ferro al tòpic que s'ha sentit en diverses ocasions durant la campanya sobre si Mataró és una ciutat insegura. Un discurs que ha capitalitzat la dreta. Segons el candidat dels comuns, la situació de la capital del Maresme no és diferent d'altres poblacions similars i ha apostat per atacar les causes que l'ocasionen com ara la pobresa o la falta de cohesió social. A banda de demanar més efectius policials als Mossos d'Esquadra, creu que la millor via per millorar la seguretat és la prevenció i canviar el model actual de policia cap a una de més propera, d'intervenció comunitària i que estigui més a peu de carrer.

Morales ha fet valer durant l'entrevista la gestió feta durant els darrers quatre anys en matèria d'habitatge, una de les regidories que ha capitanejat En Comú Podem. En aquest sentit, ha assegurat que s'ha fet més feina que mai i que, a banda d'esprémer tant com s'ha pogut la llei d'habitatge catalana, s'han deixat a la ciutat projectes per guanyar uns 280 habitatges de protecció oficial més durant en els pròxims anys.

En una altra de les qüestions que Sergi Morales s'ha mostrat més contundent és en el fet de reivindicar que la seva formació ha estat qui ha establert i liderat el protocol de referència per actuar en casos d'ocupacions delinqüencials. Un model que, a més, ha servit d'exemple per a altres ajuntaments catalans.

Sergi Morales, candidat d'En Comú Podem Mataró: "En Comú Podem mai ha defensat que la via per resoldre el problema de l'habitatge sigui la puntada a la porta. Ara bé, davant de situacions en què poden haver-hi famílies que viuen en pisos majoritàriament en mans de fons voltors o de bancs que no poden fer front als pagaments, el que ha de fer un ajuntament és estar al costat d'aquestes persones i ajudar aquesta gent per garantir que pugui seguir en aquell habitatge."

Morales ha estat dels pocs candidats que ha defensat sense fissures l'anella ciclista. Una infraestructura que el cap de llista defensa que està pensada per a la majoria dels mataronins. I és que el 70% dels mataronins, ha dit, es mouen a peu, en transport públic o en bicicleta.