Mataró, seu de l'acte d'inici de campanya d'ERC per les eleccions del 14F

El Teatre Monumental ha acollit l'acte nacional d’inici de la campanya dels republicans on hi han participat les cares més visibles del partit com ara Pere Aragonès juntament amb les integrants maresmenques de la llista Anna Salicrú o Mònica Palacin

Esquerra Republicana ha escollit la capital del Maresme com a escenari de l'acte d'inici de la campanya nacional del partit. Així doncs, el Teatre Monumental ha acollit personalitats cabdals dins dels republicans com ara Pere Aragonès, candidat a la presidència de la Generalitat; Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya; o la Secretària General, Marta Rovira, entre d’altres. A més, aprofitant la ubicació de l’esdeveniment, també hi han participat les maresmenques Najat Driouech, Mònica Palacin o Anna Salicrú. Un acte que ha estat protagonitzat per l’alta presència femenina damunt de l’escenari i pels discursos en defensa de la transició ecològica, el feminisme, la llibertat, la solidaritat, l'amnistia o el republicanisme.

Pel que fa a la representant mataronina a la llista d'ERC, Anna Salicrú, en el seu torn de paraula ha subratllat que tot i que ens trobem en un moment difícil a causa de la pandèmia i la judicialització de la campanya, Esquerra Republicana sortirà a guanyar. Per fer-ho, Salicrú ha destacat que la victòria dels republicans a Catalunya passa per aconseguir, primer, la victòria a Mataró.

Salicrú també ha tingut un record pels polítics presos els qual espera incorporar a la campanya tant bon punt es faci efectiu el tercer grau penitenciari.

Per la seva banda Pere Aragonès, candidat d'ERC a la Generalitat, ha estat l'encarregat de concloure l'acte. En el seu discurs ha insistit en què el projecte d’Esquerra defensarà la justícia social, la igualtat d’oportunitats i vetllarà per fer efectiva república catalana. A banda, ha volgut mostrar el desacord del seu partit respecte la celebració de les eleccions aquest proper 14 de febrer. Per Aragonès, en aquests moments no s’hauria d’estar fent campanya tenint en compte la situació sanitària actual.  

L'acte, celebrat aquest dijous al Teatre Monumental, ha estat visiblement marcat per les restriccions sanitàries: aforament limitat, mascaretes obligatòries, distància de seguretat entre els assistents, desinfecció del faristol després de cada parlament, sortida esglaonada, entre d'altres. A més, per fer extensiu aquest esdeveniment, han optat per transmetre’l via streaming a través del Youtube del partit.

Informa: L.Sanmiquel