Mataró registra la participació més baixa en unes eleccions autonòmiques

A Mataró no s’ha superat el 50% de participació en aquestes eleccions catalanes del 14F

Mataró registra la participació més baixa en unes eleccions autonòmiques

La participació en aquestes eleccions catalanes ha caigut a Mataró per sota del 50%. Concretament, han exercit el seu dret a vot el 49,9% de mataronins i mataronines cridats a les urnes. Una xifra, que és la pitjor registrada en unes eleccions autonòmiques a la ciutat i que es troba 32,6 punts per sota a la de les passades eleccions al Parlament de 2017, quan es va registrar la participació més alta en unes eleccions catalanes i la segona més alta des de la restauració de la democràcia. La baixa participació d’aquestes eleccions, de fet, només ha quedat superada per les eleccions al Parlament Europeu de 2004, 2009 i 2014 i les eleccions municipals de 2007.

Ahir, a la 1 del migdia havien votat a Mataró el 21,78% dels electors, el que representava una caiguda del 13,88% respecte les anteriors eleccions autonòmiques. L’escletxa augmentava fins al 26,5% un cop es coneixia el segon avanç de participació, que indicava que a la ciutat havien votat el 43,52% de les persones amb dret a vot.

Les xifres mataronines es troben lleugerament per sota a les del conjunt de Catalunya, on la participació en aquestes eleccions catalanes del 14F ha acabat sent del 53,54%. Unes eleccions que han vingut marcades per la pandèmia de la Covid -19 i que s’han produït en un context enrarit després que el TSJC acceptés un recurs contra l’ajornament dels comicis decretat prèviament pel govern català precisament a causa de la crisi sanitària.

Informa: A.Gual